Γεροβασίλη για Εξάρχεια: Συνδικαλιστές που έχουν να εργαστούν 20 χρόνια μιλούν για άβατο

«Τεράστιος μύθος ότι η πολιτική ηγεσία δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:20
14/05/2019
Γεροβασίλη για Εξάρχεια: Συνδικαλιστές που έχουν να εργαστούν 20 χρόνια μιλούν για άβατο
16
loading

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας βρίσκεται σε απόλυτη συνεργασία με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι υπάρχει εντολή προς την Ελληνική Αστυνομία να μην επιχειρεί στα Εξάρχεια. Παράλληλα, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδειξε μερίδα συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ, που μιλούν για άβατο στα Εξάρχεια ενώ έχουν να εργαστούν 20 χρόνια, όπως είπε.

Κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, «αξιοποίησε» την παρουσία της Όλγας Γεροβασίλη, και κατήγγειλε ότι σε τροχαίο που συνέβη προ ολίγων ημερών πλησίον της πλατείας Εξαρχείων, η τροχαία δήλωσε πως έχει εντολή να μην εισέρχεται στην περιοχή.

«Υπάρχει ένας τεράστιος μύθος ότι η πολιτική ηγεσία δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και το αρχηγείο της ΕΛΑΣ είμαστε σε απόλυτη συνεργασία για να είμαστε υποβοηθητική στην υπηρεσιακή δυνατότητα της ΕΛ.ΑΣ. Δεν έχει απαγορευτεί ποτέ στην ΕΛ.ΑΣ να κάνει οποιαδήποτε επιχείρηση. Υπάρχουν άνθρωποι στην ΕΛ.ΑΣ, που για δικούς τους λόγους-προφανώς θέλουν να πλήξουν την πολιτική ηγεσία-χρησιμοποιούν αυτό ως επιχείρημα», είπε η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε: «Να δεχθώ την πολιτική διαφωνία. Όμως λένε αυτά και κάποιοι που ενδεχομένως θέλουν να κρύψουν την πολιτική τους ανικανότητα. Αυτό είναι σοβαρό. Αυτοί που εκστομίζουν τέτοια επιχειρήματα από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ, θα πρέπει να σκεφτούν ότι πλήττονται οι ίδιοι».

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε στον Ανδρέα Λοβέρδο ότι για το περιστατικό που καταγγέλλει θα διαταχθεί αμέσως προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάποιος άλλος είπε σε αξιωματικό της Τροχαίας να μην κάνει τη δουλειά του.

Παράλληλα, όμως, επισήμανε ότι μόλις χθες έγινε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στην πλατεία Εξαρχείων και υπάρχουν 7 συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει άβατο. «Από την πλευρά μου, είμαι βέβαιη πως όταν η Ελληνική Αστυνομία θέλει να κάνει κάτι, είναι σε θέση να το κάνει και μπορεί και μένει η ίδια να το αποδείξει για τον εαυτό της», είπε και πρόσθεσε: «Αυτό, λοιπόν, ότι εμείς δεν αφήνουμε την Αστυνομία, διότι εμείς είμαστε λίγο μαζί με τους κακοποιούς και λίγο με όλους τους άλλους, πρέπει να σταματήσει. Το ποιος αγαπάει την ΕΛ.ΑΣ φαίνεται από τις πολιτικές που ακολουθεί ο καθένας απέναντι στην επιχειρησιακή δυνατότητα του Σώματος. Αυτή είναι η απάντησή μου και ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να σας τη δώσω και να τη στείλω και σε άλλους. Σε κάποιους συνδικαλιστές, που ενώ έχουν να πάνε για δουλειά 20 χρόνια, ξέρουν δήθεν ότι η πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα δεν αφήνει την ΕΛ.ΑΣ να κάνει τη δουλειά της. Δεν απευθύνομαι συλλήβδην στους συνδικαλιστές. Υπάρχουν συνδικαλιστές που ενώ δικαιούνται, δεν κάνουν χρήση άδειας και πάνε για δουλειά. Αυτοί έχουν δικαίωμα να πουν και να κρίνουν ενάντια στην πολιτική ηγεσία. Αυτοί, όμως, που έχουν 30 ημέρες άδεια το μήνα, δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε για την επιχειρησιακή δυνατότητα της ΕΛ.ΑΣ και ούτε για τους συναδέλφους τους, που τους προσβάλλουν με αυτά που λένε».

Η αντιπυρική θωράκιση

Σύντομα κατατίθεται στη Βουλή σχέδιο νόμου για την αντιπυρική θωράκιση της χώρας. Όπως ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, ολοκληρώνεται η φάση της διαβούλευσης επί του νέου σχεδίου νόμου που ενσωματώνει διεθνή εμπειρία, τις απόψεις επιστημονικών φορέων και διεθνών οργανισμών και άμεσα θα συζητηθεί στη Βουλή.

Η κ. Γεροβασίλη ενημέρωσε εξάλλου ότι έχει αυξηθεί σημαντικά η επιχειρησιακή δυνατότητα του Πυροσβεστικού Σώματος όσον αφορά στα εναέρια μέσα. Προηγήθηκε διαγωνιστική διαδικασία και εξασφαλίστηκαν, επιπλέον των εθνικών μέσων, και τρία ελικόπτερα βαρέως τύπου και επτά ελικόπτερα μεσαίου τύπου, κατ΄έτος, με δυνατότητα να αυξάνονται μέχρι και 6 ελικόπτερα βαρέως τύπου και 12 μεσαίου τύπου, κατ΄ έτος, για την επόμενη 5ετία με ειδικό δικαίωμα προαίρεσης, όπως προβλέφθηκε στη σύμβαση.

Επιπλέον, έχει συναφθεί και εκτελείται, από τα τέλη Ιανουαρίου 2019 μέχρι και Μάιο 2020, η σύμβαση για τη συντήρηση όλων των ιδιόκτητων εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Όσον αφορά την υλικοτεχνική υποδομή, είναι σε εξέλιξη διαδικασίες και με χρήματα του υπουργείου αλλά και με προσφορές με τη μεγαλύτερη προσφορά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και άλλους φορείς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, επίσης, η αγορά πυροσβεστικών οχημάτων και πυροσβεστικών πλοίων και μέσων προστασίας των πυροσβεστών που επιχειρούν. Αυτά ενώ έχει ολοκληρωθεί η μονιμοποίηση 2.200 πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης, έχουν προσληφθεί 900 νέοι πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης, έχει διευρυνθεί το ωράριο των 5ετών πυροσβεστών για να μπορούν να εργάζονται Σαββατοκύριακα και αργίες και ενώ είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για 1.000 εποχικούς πυροσβέστες.

«Η αύξηση στο ανθρώπινο δυναμικό είναι πάρα πολύ μεγάλη», είπε η υπουργός Προστασίας και πρόσθεσε ότι «η χώρα είναι θωρακισμένη για να αντιμετωπίσει, όχι μόνο τη φετινή περίοδο, αλλά, με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, και την επόμενη 5ετία».

Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι με το υπό κατάθεση νομοσχέδιο, για πρώτη φορά η χώρα θα έχει ένα τέτοιο ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιπυρική προστασία.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τροπολογία με την οποία παρέχεται στο υπουργείο η δυνατότητα να εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του Πυροσβεστικού Σώματος, από το έτος 2011, προς Διεθνείς Οργανισμούς, οι οποίες απορρέουν από προηγούμενες διαγωνιστικές διαδικασίες. Όπως υπογράμμισε, «έτσι θα καταστεί δυνατή η εξασφάλιση νέων υπηρεσιών των Διεθνών Οργανισμών, για την τρέχουσα και τις επόμενες αντιπυρικές περιόδους».

Υπερωρίες του Αστυνομικού Προσωπικού

Με την ίδια τροπολογία αυξάνεται ο αριθμός των ωρών νυχτερινής απασχόλησης των ετών 2017 και 2018 για Αστυνομικό Προσωπικό, προκειμένου να πληρωθούν δεδουλευμένα των αστυνομικών.

«Η αύξηση της υπερωριακής απασχόλησης των αστυνομικών, μέσω της τροπολογίας που φέρνουμε στη Βουλή, είναι ο νόμιμος τρόπος προκειμένου να αποδώσουμε την αύξηση που, ενώ δεν είχε προβλεφθεί τα προηγούμενα χρόνια, απαιτήθηκε να γίνει», είπε η κ. Γεροβασίλη και εξήγησε ότι οι ώρες που είχαν προβλεφθεί για το 2017 ήταν 16.000.000, και πλέον αυξάνονται κατά 902.527 ώρες. Για το έτος 2018 οι ώρες αυξήθηκαν κατά 620.312 ώρες. «Ξέρετε ότι οι ανάγκες της αστυνομίας τα τελευταία χρόνια συνεχώς αυξάνονται, οι απαιτήσεις είναι πολλές. Ξέρετε ότι έχουν αυξηθεί οι εποχούμενες περιπολίες με επιπλέον εργασία του αστυνομικού προσωπικού, με το σχέδιο Περσέας, το σχέδιο εμφανούς αστυνόμευσης. Ταυτόχρονα, αυξημένες είναι οι ανάγκες για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος. Κατά συνέπεια, οι ώρες υπερωριακής απασχόλησης ήταν ανάγκη να αυξηθούν», είπε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

16
σχόλια
 1. avatar Guest01062016

  Αν τα έλεγε αυτά η ΝΔ την άλλη μέρα τα Συριζαίικα πρωτοσέλιδα θα λέγανε \"Η ΝΔ παραδέχεται πως είναι κατά του συνδικαλισμού\". Πέρα από τις πραγματικές πολιτικές διαφορές, μας έχουν φλομώσει στην προπαγάνδα!!! Ακούς κάτι και πρέπει να το περάσεις από 10 μικροσκόπια... Αλλά όποιος ξέρει ιστορία ξέρει πως η χειρότερη προπαγάνδα, η πιο ασύστολη, η πιο ψεύτικη, παρατηρείται σε ολοκληρωτικά καθεστώτα που αυτοαποκαλούνται \"αριστερά\". Δυστυχώς με τέτοια προπαγάνδα ο Σύριζα έγινε κυβέρνηση. Και με την ίδια προπαγάνδα ο Τσίπρας πήρε όλη την προεκλογική του (ε, ναι, προπαγανδιστική) καμπάνια και την βάφτισε \"αυταπάτες\". Λοιπόν, αυτοί είναι και τα ίδια θα λένε. Πρόβλημα των ψηφοφόρων που τους πιστεύουν.

 2. avatar το να μήν

  έχεις ξυρισμένο κεφάλι και μπλουζάκι με το΄ήλιο της Βεργίνας για να πάς για καφέ στα ΕΞΑΡΧΕΙΑ είναι απλά περιορισμοί και όχι άβατο.Πάς στην Εκκλησία με μαγιό? Δεν πάς.Τώρα αν σου έχουν πέσει τα μαλλιά από άλλη αιτία φόρα μια περούκα ρε χαζέ. Αντε και στην υγειά σου το καφεδάκι,άσε που μπορεί να το πίνεις παρέα με την ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ και την ΒΛΑΧΟΒΑΣΙΛΗ.ΤΥΧΕΡΕ α ΤΥΧΕΡΕ. Η ΜΟΝΜΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

 3. avatar Κική 11

  Και όμως κυρία Υπουργέ μου, τους μπαχαλάκηδες που σπάνε και καίνε αυτοκίνητα και ότι άλλο τους αρέσει, που μουντζουρώνουν με άθλια γκράφιτι ότι τοίχο βρούν και που μας φλομώνουν με τις μολότωφ, τουλάχιστον, κάθε παρασκευοπσαββατοκύριακο τους αφήνετε ελεύθερους. \"...προσήχθησαν 7 άτομα και αφέθηκαν ελεύθεροι...\" διαβάζουμε! Και οι αστυνομικοί που τους βλέπουν να πλησιάζουν τους αντιμετωπίζπουν κάνοντας πηδηματάκια προς τα πίσω! Καλό θα ήταν να προσπαθήσετε να αποκτήσετε σαφή εικόνα του τι γίνεται στα Εξάρχεια, αντί να αρνείστε την πραγματικότητα και τις ευθύνες σας. Και η κατάσταση χειροτερεύει μήνα με μήνα...

 4. avatar Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

  Πολύ σωστά τα λέει η \"ΑΡΙΣΤΕΡΗ\" υπουργός, πρέπει να καταργηθεί ο θεσμός των συνδικαλιστών και εργατοπατέρων.... Ξεκίνα από το δημόσιο και έλα και στον ιδιωτικό τομέα. Είναι τα τσιράκια του συστήματος....

 5. avatar Ξενοφών

  Οι τεμπέληδες συνδικαλιστές των αστυνομικών, όλη μέρα γυρνάνε στις τηλεοράσεις για καφέ και θάψιμο της κυβέρνησης. Όπως ο Γιαννακός της ΠΟΕΔΗΝ καλή ώρα!

  1. avatar εσεις οι αναμαζωξαρηδες γυρολογοι…γερμανοτσολιαδες…..κολοτουμπες….

   εραστες του κεφαλαιου της μιζας της τροικας......του μαδουρο.....των σκουπιδιων και των ψεματων...εσεις και μονο εσεις θαψατε τη κυβερνηση...το συριζα...το κομμα...γινατε καπιταλιαεφοπλιστες της παναγοπουλας.....σκαφατοι και πουρακλατοι...

   1. avatar σιγά τα λάχανα

    ρε με το σκαφάκι των τριών -τεσσάρων εκατομμυρίων.Εχει και πολύ μεγαλύτερα.ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ....ΜΕΓΕΘΟΣ.

  2. avatar ο γιαννακος μαζι με το πολακη

   χτιζανε πορτες νοσοκομειων μαζι παλια......τουβλα ο ενας λασπη ο αλλος.....καταλαβες τι ειναι και οι δυο τους????

 6. avatar Βρε […]..

  ...συγκρατήσου και μην λες [...] γιατί
  εκτίθεσαι !
  Να μου πείς ,δεν είναι η πρώτη φορά και
  τόχεις συνηθίσει..

  1. avatar Ρε beast

   Δεν πάτε καλά σήμερα..έχει πέσει πολύ κράξιμο φαίνεται !
   ΥΓ. Η λέξη \"θείτσα γιατί πρέπει να κοπεί;

 7. avatar Αντε χωριό

  Τα βλέπετε ενστολοι δημόσιοι υπάλληλοι αστυνομικοί πιυ ολο φωνάζετε....σας κουνάει το δακτυλο η Υπουργός. Αντε τωρα συνδικάλες να πείτε ονόματα σχετικά, κατονομάστε τους αν εχετε κότσια κ μην πετάτε λάσπες στον ανεμιστήρα. Ξέχασα οι γηπεδικοι φταίνε αυτοί οι οπαδοί που όπλο εχουν ένα αδειο μπουκάλι...ρε ουστ που σας πληρώνουμε ...στο χωριό σας πισω να κόψετε ελιές ...ενστολοι ανύπαρκτοι ...

  1. avatar Και ποιος είσαι εσύ?

   ρε πρωτεβουσιάνε??

 8. avatar σθνηθως οι συνδικαλιστες τεμπεληδες ειναι οι συριζαιοι και οι κλεφτοπασοκοι που ψηφιζα μια ζωη και τωρα τα γαιδουρια αφου κατακλεψαν το πασοκ πηγαν να ξαναφανε στο συριζα…γουρουνια γυρολογοι κλεφτρονια…..

  ποτε ξανα ροζογαλαζοπρασινα σκουληκια.....

 9. avatar Sotiris

  Προσωπικά αναγνωρίζω το δικαίωμα να μιλάει για τα Εξάρχεια ΜΟΝΟ ο γυιός του προέδρου της Βουλής Βρούτση, που έχει και άμεση και εκ των έσω ενημέρωση.

 10. avatar Ola mia apati arta

  ΩΡΕ ΟΛΓΑ ΣΕ ΘΥΜΑΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ...ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΣΟΥΝΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΜΠΛΟΥΤΖΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ....ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ .....ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΒΓΗΚΕ Η ΨΥΡΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΚΑ ....ΞΑΧΑΣΑΤΕ ΤΙΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΕΣ ...ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΞΑΤΕ ΣΤΑ BOTOX ΣΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΡΟΥΧΑ ....ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ...ΚΑΙ ΓΙΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΜΕΡΚΕΛ...ΤΩΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ...ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ....

 11. avatar δσα

  βεβαια φαινεται ποσο αφηνεις την Αστυνομια να κανει την δουλεια της. Κλεψαν στρατιωτικο οπλισμο απο τους λιμενικους και δεν τους πιασατε, μαχαιρωσαν με κατσαβιδι ανθρωπο που πηγαινει στις διαδηλωσεις για την Μακεδονια και δεν τους πιασατε, πουλανε ναρκωτικα μερα μεσημερι στην πλατεια και δεν τους πιανετε, ριχνουν μολοτοφ και καινε και δεν τους πιανετε, χτυπησαν πολιτες που ασκουσαν το δημοκρατικο δικαιωμα του συνερχεσθαι για να διαμαρτυρηθουν για την κατασταση στα Εξαρχια και δεν τους πιασατε, κανουν ληστειες καθε βδομαδα και παλι δεν τους πιανετε ΑΛΛΑ βρισαν τον Μπουταρη στην Θεσσαλονικη και πιασατε σε μιση μερα 14 ατομα, κανατε προληπτικες συλληψεις οσων θα διαδηλωναν κατα της συμφωνιας των Πρεσπων οταν ειχατε ομιλια, πιασατε ατομα που εγραφαν στο Internet αντιθετες αποψεις απο το καθεστως σας...
  Φαινεται αν και κατα ποσο αφηνετε να κανει η Αστυνομια την δουλεια της, οταν τους πιανετε και μετα τους αφηνετε εξω γιατι ειναι μεσα παιδια υπουργων ή πλουσιων...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει