Εκδήλωση-συζήτηση για το μέλλον της Ε.Ε με τίτλο «Ευρώπη Ώρα Μηδέν», διοργάνωσε ο Βασίλης Κικίλιας σε πολυχώρο στην Αθήνα.

Στην παρέμβασή του ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, επεσήμανε πως «το 1979 o ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, κόντρα στις δήθεν προοδευτικές δυνάμεις, έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» προσθέτοντας πως 40 χρόνια μετά, όλοι προσχώρησαν στη μία και μοναδική αλήθεια, όλοι αποδέχτηκαν στη πράξη το εθνικό, το δίκαιο, το σωστό της επιλογής.

Όπως είπε, «σε πολιτικό επίπεδο, όσοι βρέθηκαν στην εξουσία, ακόμα και οι πιο θανάσιμοι εχθροί της ευρωπαϊκής ενοποίησης, όπως το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, πολλοί εκ των οποίων έχουν μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαίωσαν την αναγκαιότητα να είμαστε μέλος της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας», ενώ χαρακτήρισε ως ακόμα μεγαλύτερη απόδειξη για την αναγκαιότητα αυτή, το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός παρασύρθηκε από τον λαϊκισμό και ψήφισε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του 2015.

«Η ανάγκη όμως να είμαστε στην Ε.Ε., οδήγησε τον Τσίπρα να μετατρέψει το ΟΧΙ σε ΝΑΙ» είπε ο κ. Κικίλιας επισημαίνοντας πως οι εκλογές για την Ευρώπη σήμερα, είναι αποφασιστικές για το αύριο της χώρας ενώ ζήτησε και να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στη διαδικασία.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, στις 26 Μαΐου, αποφασίζουμε για μια ασφαλή Ευρώπη, εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια, άμυνα, προστασία των συνόρων, για το προσφυγικό/μεταναστευτικό, για ένα κοινωνικό κράτος με προστασία των αδύναμων πληθυσμιακών ομάδων αλλά και για την οικονομία, όπου όπως είπε, αναφερόμενος στο χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου, η Ε.Ε. των τριών ταχυτήτων πρέπει να συγκλίνει, ώστε να ανήκουν όλα τα κράτη στην ίδια οικογένεια και να μην απομακρύνονται.

Αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην κυπριακή ΑΟΖ ο κ. Κικίλιας είπε πως ειδικά σε ό,τι αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αποδείξει εμπράκτως πως είναι στο πλευρό τους, απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

«Στις 26 Μαΐου μάς δίνεται η δυνατότητα να ‘αλλάξουμε τη συνταγή, να κάνουμε και τις νεότερες γενιές να αγαπήσουν την Ευρώπη και να ωθήσουμε την Ευρώπη να νoιαστεί περισσότερο για το μέλλον των νέων ανθρώπων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ.