Η Νέα Δημοκρατία κάνει προεκλογική καμπάνια υποψηφίων της ακροδεξιάς στη Λατινική Αμερική, είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής πριν την ονομαστική ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Είναι όπως η καμπάνια του ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας Μπολσονάρο, τόνισε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας, όμως, πως σε αντίθεση με αυτόν ο κ. Μητσοτάκης δεν θα έχει επιτυχία στις εκλογές.

«Εγώ θα συνεχίσω να μιλάω προγραμματικά μέχρι τις εκλογές. Εσείς μπορείτε να συνεχίζετε, αν θέλετε, να υβρίζετε, να συκοφαντείτε, ακόμα και νεκρούς, που δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε να απαντήσουν, αλλά και που δεν ήταν δημόσια πρόσωπα για να γνωρίζει η ελληνική κοινωνία την πολιτική τους πορεία, την πολιτική τους περπατησιά και την κοινωνική του διαδρομή», είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

Όταν έπαιρνε άδειες ο Χριστόδουλος Ξηρός και σε μία από αυτές δεν επέστρεψε στις Φυλακές, δεν ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός της, επισήμανε ο πρωθυπουργός, απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι την προγραμματική συζήτηση, είπε ο πρωθυπουργός και αναρωτήθηκε γιατί.

«Γιατί το επιλέγετε αυτό; Αφού εδώ και τρία χρόνια μας διαβεβαιώνετε ότι έχετε όχι απλά τη νίκη, αλλά το θρίαμβο στο τσεπάκι σας; Αφού και χθες μας είπατε ότι είσαστε ο βέβαιος νικητής των εκλογών. Οχι απλά νικητής αλλά θριαμβευτής με 10-15 μονάδες, σε όποια κάλπη κι αν στηθεί, όποτε κι αν στηθεί. Γιατί δείχνετε τέτοιο άγχος, τέτοια ανασφάλεια και τέτοιο πανικό ; Γιατί πέφτετε τόσο χαμηλά; Μήπως τελικά δεν είναι έτσι τα πράγματα;» τόνισε και συνέχισε: «Μήπως ανακαλύψατε ότι για να κερδίσεις στη κάλπη δεν αρκεί να έχεις τη πλειοψηφία των ΜΜΕ με το μέρος σου; Μήπως ο προδιαγεγραμμένος και προεξοφλημένος εκλογικός σας θρίαμβος θα είναι για άλλη μια φορά μόνο δημοσκοπικός; Όπως τον Ιούλη του 2015 ; Που οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω 15 με 20 μονάδες ; Μήπως αυτός είναι ο λόγος που σας οδηγεί σε αυτή την επιλογή της κλιμάκωσης της έντασης ; Ή μήπως γιατί όσο πλησιάζει η ώρα της αλήθειας, φοβάστε ότι τόσο καιρό ζείτε σε μια φούσκα;».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι φωτοβολίδα, δε πρόκειται να σβήσει και θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Όχι γιατί, όπως λέτε, κάνει παροχές. Δεν κάνουμε παροχές. Και μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη του λαού. Αλλά γιατί εκφράζει και εκπροσωπεί ένα πλατύ κοινωνικό ρεύμα. Είναι ο κύριος εκφραστής της προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης στη χώρα και, κυρίως, είναι η παράταξη που εκπροσωπεί και που παλεύει για τα συμφέροντα των πολλών», σημείωσε.

Οσο ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να μεταθέσει τη συζήτηση στο προσωπικό και στο ηθικό πλεονέκτημα, θα χάσει «κατά κράτος», επισήμανε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας πως με αυτό τον τρόπο δίνει «πάσες σε κενό τέρμα» στην κυβέρνηση.