Από το Ζάππειο Μέγαρο, στις επτά το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα ανακοινώσει δέσμη θετικών μέτρων στο πλαίσιο της νέας οικονομικής πολιτικής που ήδη έχει προαναγγείλει. Πολιτική που εστιάζει στις φοροελαφρύνσεις και τη στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μαζί με το οικονομικό επιτελείο στις 19:00 στο Ζάππειο Μέγαρο», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες η κυβέρνηση αναμένεται να ανοίξει το νέο κύκλο παροχών του 1 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο τμήμα θα αφορά και αυτή τη φορά την καταβολή επιδόματος στους συνταξιούχους συνολικού ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα θα διοχετευθούν σε μόνιμου χαρακτήρα παρεμβάσεις, όπως η μετάταξη συγκεκριμένων προϊόντων από τον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (24%) στον χαμηλό (13%) και στην επαναφορά της έκπτωσης του 1,5% στην περίπτωση της εφάπαξ εξόφλησης του φόρου προκειμένου να επιβραβευθούν με αυτό τον τρόπο οι συνεπείς φορολογούμενοι.

Οι θεσμοί από την πλευρά τους θεωρούν ότι παρά το προεκλογικό κλίμα η Αθήνα θα πρέπει δεν θα πρέπει να παρασυρθεί σε μέτρα και εφάπαξ παροχές που ξηλώνουν το μαξιλάρι της ρευστότητας, ενώ σύμφωνα με κοινοτικές πηγές η συμφωνία που έχουν κάνει με τις ελληνικές αρχές «είναι να μην υπάρξουν εκπλήξεις και αιφνιδιασμοί από την πλευρά της Αθήνας».