Για «δογματική προσήλωση σε αυτοκτονικές πολιτικές» κατηγορεί την κυβέρνηση ο υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αποδίδοντας την απόφαση «για την επιτάχυνση του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου της χώρας» στη έκθεση του ΔΝΤ που διαπιστώνει καθυστερήσεις στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο κ. Τσακαλώτος τονίζει ότι η κυβέρνηση ότι «δεν έχει διδαχθεί τίποτα στα τρία χρόνια που η ελληνική οικονομία και κοινωνία χειμάζονται από την κρίση, αλλά παραμένουν δογματικά προσηλωμένοι στις αυτοκτονικές πολιτικές που τους υποδεικνύει η τρόικα».

Σύμφωνα με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση συνολικά, δεν αντιλαμβάνονται ότι ιδιωτικοποιώντας κερδοφόρες επιχειρήσεις, στερούν από το ελληνικό δημόσιο ετήσιες ροές δημοσιονομικών εσόδων, σε μία περίοδο που τις έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ και επίσης δεν αντιλαμβάνονται ότι ιδιωτικοποιώντας επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, στερούν τη δυνατότητα της χώρας να εκπονήσει ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και να σταθεί στα πόδια της.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρωτοστατήσει στον αγώνα ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια, πράττοντας το αυτονόητο: να θέτει τα συμφέροντα της κοινωνίας και των εργαζομένων πάνω από το κέρδος.