«Κρίσιμο» για την πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, χαρακτηρίζουν τα στελέχη του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) το α΄ εξάμηνο εφέτος, καθώς στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πρέπει να προχωρήσουν 11 έργα, ενώ ειδικά μέσα στο α΄ τρίμηνο πρέπει να υλοποιηθεί (βάση τιμήματος και ανταγωνισμού) η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ και της ΔΕΠΑ.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών το πρώτο εξάμηνο του 2013 θα πρέπει να δρομολογηθούν 11 αποκρατικοποιήσεις μεταξύ των οποίων τα ΕΛΠΕ, η ΕΥΑΘ, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και οι μαρίνες. Μέχρι δε το τέλος Μαρτίου 2013 θα πρέπει να ολοκληρωθεί η πώληση των ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ και ΟΠΑΠ, καθώς και των ακινήτων Αφάντου στη Ρόδο και Κασσιώπη στην Κέρκυρα. Μάλιστα, αύριο θα συνεδριάσει η Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ αναφορικά με την πώληση των ΔΕΠΑ / ΔΕΣΦΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έντονο ενδιαφέρον εκφράζει η κινεζική Cosco για τον ΟΛΠ, ωστόσο τίθεται ζήτημα μονοπωλίου στην συγκεκριμένη περίπτωση με το ΤΑΙΠΕΔ να αναζητή και άλλους πρόθυμους αγοραστές.

Την ερχόμενη εβδομάδα η Διοίκηση του Ταμείου Αξιοποιήσεως της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου θα ενημερώσει την Βουλή για την ΕΥΑΘ.