Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αρνείται κατηγορηματικά ότι αφαίρεσε τα ονόματα συγγενικών του προσώπων από τη λίστα Λαγκάρντ, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της Έλλης Στάη «Net Week».

«Εάν το γνώριζα δεν θα μπορούσα να έχω κάνει στην αρχή, μόλις την είχα πάρει; Θα ερχόταν κανείς να μου πει κανείς ότι δεν είναι η αυθεντική. Ή θα μπορούσα να την βγάλω και να βγω και ήρωας», είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι «ποτέ δεν είχα συζήτηση με τις ξαδέρφες για οποιονδήποτε λογαριασμό. Η πρώτη συζήτηση έγινε τον Δεκέμβριο. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι με τις ξαδέρφες μου δεν είχα καμία επαγγελματική σχέση. Δεν γνωρίζω εάν οι ξαδέρφες μου ειδοποιήθηκαν από την τράπεζα. Ποτέ δεν τις ρώτησα γιατί δεν είχα δει τα ονόματα για να της ρωτήσω», υποστήριξε ο πρώην υπουργός.

Ερωτηθείς γιατί το CD δόθηκε σε συνεργάτη του και το στικάκι το κράτησε στο γραφείο του απάντησε: «Ο χειρισμός δεν ήταν ορθός, αλλά δεν περνούσα τα βράδια μου κοιτώντας τη λίστα,. Δεν είχα ιδέα ποια ονόματα ήταν μέσα», ενώ είπε ότι το όνομα του συνεργάτη από τον οποίο ζήτησε να του δώσει μια εικόνα για το περιεχόμενό του, θα το γνωστοποιήσει στην Επιτροπή της Βουλής.

«Έδωσα τα 20 ονόματα και τα ποσά, έδωσα εντολή να συνεχιστεί η έρευνα και στη συνέχεια έδωσα όλα τα αρχεία στο ΣΔΟΕ για να γίνει έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες». Τόνισε δε, ότι έγινε μία σειρά από πολύ συγκεκριμένες ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή.

Απαντώντας σχετικά με γιατί δεν έδωσε το CD, την πρωτότυπη κόπια, αλλά έδωσε στον κ. Διώτη το στικάκι που θα μπορούσε να είχε αλλοιωθεί, σημείωσε: «Είναι πολύ απλκά τα πράγματα. Να γίνουν οι πραγματογνωμοσύνες στα αρχεία αυτά για να φανεί ότι την αλλοίωση δεν την έχω κάνει εγώ. Αλλιώς θα μείνουμε σε αυτό. Έχω στο μυαλό μου κάποια ονόματα, αλλά χωρίς στοιχεία δεν μπορώ να πω κάτι».

Υποστήριξε, επίσης, ότι δεν γνωρίζει εάν η αλλοίωση έγινε επί υπουργίας του, αλλά ούτε και το πότε έγινε η αλλοίωση. «Όσο δεν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία, αναλωνόμαστε στα ίδια». Υποψίες από ποιον, από ποιους και πότε έγινε η αλλοίωση. «Όχι δεν γνωρίζω από ποιον έγινε η αλλοίωση. Δεν θα κάνω αυτό που μου έκαναν. Να δικαστώ, να καταδικαστώ και να εκτελεστώ. Δεν θα κάνω το ίδιο ανεύθυνο πράγμα. Δεν θα τις καταθέσω στη Βουλή τις υποψίες μου. Οι πραγματογνωμοσύνες θα δείξουν πιο σοβαρά πράγματα».