«Θετικό βήμα» χαρακτηρίζει την έξοδο στις αγορές και με 10ετές ομόλογο η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον Ελεύθερο Τύπο, το οποίο, όπως αναφέρει, «άργησε, και σήμερα εν πολλοίς οφείλεται στο ότι οι αγορές προεξοφλούν την εκλογική νίκη της ΝΔ».

«Η χώρα όμως απέχει πολύ από την κανονικότητα» λέει η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, για να συμπληρώσει ότι η πραγματικότητα είναι ότι η χώρα έχει περιορισμένες αντοχές και «χρειάζεται άμεσα επενδύσεις, χρειάζεται μείωση της φορολογίας, χρειάζεται τόνωση της επιχειρηματικότητας, χρειάζεται να μεγαλώσει η πίτα για να μπορέσει να πετύχει αξιοπρεπή υγεία και Παιδεία για όλους και να στηρίξει πιο αποτελεσματικά τους πιο αδύναμους».

Αναφερόμενη στις επόμενες εκλογές, η κ. Μπακογιάννη λέει, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι «θα αναμετρηθούν δύο κόσμοι: Ο φιλελεύθερος προοδευτικός, που πιστεύει σε μια Ελλάδα ευρωπαϊκή, με ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, σε μια Ελλάδα που παράγει και δημιουργεί συνθήκες ευημερίας για τους πολίτες. Από την άλλη, υπάρχει ο κόσμος του λαϊκισμού, της δημαγωγίας και της συντήρησης όλων των παθογενειών της Μεταπολίτευσης, τον οποίο εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Η κ. Μπακογιάννη χαρακτηρίζει τη στάση της ΝΔ στο Σκοπιανό υπεύθυνη και πατριωτική, ενώ παρατηρεί ότι «η κυβέρνηση με τις επιλογές της ανοίγει θέματα τα οποία ως Ελλάδα τα είχαμε αποφύγει με επιτυχία». Για το εισαγγελικό πόρισμα για την τραγωδία στο Μάτι λέει ότι «επιβεβαίωσε όλους τους φόβους μας, ότι δηλαδή δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός, κανένας συντονισμός προκειμένου να σωθούν οι άνθρωποι».