Η εκταμίευση των δόσεων από τα δάνεια της τρόικας έχει ως προϋποθέσεις την λήψη νέων επώδυνων φοροεισπρακτικών μέτρων, αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και δεκάδες χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Επικαλούμενος την έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι «σε αυτήν αναφέρεται το εξής: θα ληφθούν νέα μέτρα και μάλιστα για να πάρουμε το υπόλοιπο αυτής της καθυστερημένης δόσης-μαμούθ το πρώτο τρίμηνο του 2013. Θα πρέπει, πρώτον, να ψηφιστεί το φορολογικό, από το οποίο θα συγκεντρώσουν επιπλέον 2,5 δισ. ευρώ από τα μόνιμα υποζύγια, από αυτούς που ήδη πληρώνουν φόρους δηλαδή, αφού από τη φοροδιαφυγή δεν πρόκειται να μαζέψουν ούτε ένα ευρώ. Δεύτερον, θα περάσουν νέες μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και ιδιαίτερα στις χαμηλές και μεσαίες καταναλώσεις. Και τρίτον, θα γίνουν, μέχρι το τέλος του 2014, 60.000 απολύσεις στο Δημόσιο, που σημαίνει ότι οι φιοριτούρες, ότι δήθεν η διαθεσιμότητα δε σημαίνει απόλυση κλπ, πάνε στα σκουπίδια».

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ακόμα ότι «η έκθεση της Κομισιόν επίσης λέει ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, παρακάμπτοντας τη Βουλή, να προωθεί, όπου υπάρχουν αποκλίσεις, νέα μέτρα και το ’13 και το ’14 και το ’15 και το ’16».

Για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ο κ. Παπαδημούλης, υποστήριξε με τις ρυθμίσεις του «γίνεται μία μεγάλη ανακατανομή βαρών σε βάρος των χαμηλών και των μεσαίων εισοδημάτων και υπέρ των υψηλών. Αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση ακολουθεί, όπως γίνεται και με όλο το Μνημόνιο, μία πολιτική που έχει σαφές ταξικό χρώμα. Έχει κοινωνικούς φίλους και κοινωνικούς αντιπάλους»

Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε επίσης ότι «οι κοινωνικές ανάγκες και η κοινωνική δυναμική διαψεύδουν γρήγορα όχι μόνο την κυβερνητική προπαγάνδα αλλά υπονομεύουν και τις κυβερνητικές αντοχές. Και τα τρία κόμματα έχουν ήδη σημαντικές απώλειες στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες και μετρούν φθορά στην πολιτική τους επιρροή, άλλοι ραγδαία, άλλοι αξιοσημείωτη και άλλοι υπολογίσιμη».

«Το θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην περιμένει με τη λογική του ώριμου φρούτου. Εμείς πρέπει να εντείνουμε τη δική μας προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε αυτό που φοβούνται, μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, να έρθει μία ώρα αρχύτερα«, κατέληξε.