Μετά τους ισχυρισμούς της συμβολαιογράφος, Κατερίνας Πελέκη, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, ζήτησε να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπέδι.

Όπως είπε «η κατάθεση της κ. Πελέκη δυστυχώς συμπληρώνει αυτά που είχε ισχυρισθεί και ο κ. Δούκας παλιότερα» και υποστήριξε ότι δεν μπορεί να γίνει ουσιαστικά ανάλυση του θέματος, αν ο πρώην πρωθυπουργός δεν εκθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή αναλυτικά την θέση του.

«Με το να κρύπτεται, απλά τώρα επιδεινώνει την θέση του και αναγκαστικά θα έλθει κάποια στιγμή να μιλήσει κάτω από πιο δύσκολες συνθήκες. Η αδυναμία του να χειριστεί σωστά και αποτελεσματικά την υπόθεση θα τον στείλει στη φυλακή», υποστήριξε.

Αναφερόμενος στο Μνημόνιο τάχθηκε υπέρ της δέσμευσης όλων σε ένα νέο «κοινωνικό συμβόλαιο», κάτι που χαρακτήρισε «επιτακτική ανάγκη», επισήμανε τις προτροπές της «τρόικας» για σύμπνοια και ομόνοια και τόνισε ότι στη περίοδο κρίσης που βρίσκεται η χώρα, η στείρα και αρνητική πολιτική όχι μόνον δεν ωφελεί, αλλά αντιθέτως βλάπτει την χώρα.

Ο Γ. Καρατζαφέρης επανέλαβε τη θέση του για την δημιουργία κυβέρνησης οικουμενικής αντίληψης και τόνισε ότι το κόμμα του θα στήριζε μία κυβέρνηση, «στην οποία όλοι μας θα συνεισφέραμε και θα επιλέγαμε από κοινού τα καλύτερα και ικανότατα άτομα, που θα ηγηθούν της προσπάθειας και πορείας της χώρας για ηθική και οικονομική ανάταση και αναγέννηση».

Πάντως προέβλεψε ότι αν αποτύχει το πολιτικό σύστημα να βγάλει τη χώρα από την κρίση, «η διάχυτη απαισιοδοξία θα καταλήξει σε μηδενισμό, βία, αναρχία».

Χαρακτήρισε το νέο κυβερνητικό σχήμα «δυσκίνητο, αναιμικό και ανεπαρκέστατο, που δεν εμπνέει, δεν πείθει και δεν αποκαθιστά την εμπιστοσύνη στην αγορά και στους πολίτες, αντίθετα, περιπλέκει και προβληματίζει», ενώ εκτίμησε ότι χάθηκαν 5 πολύτιμοι μήνες και δαπανήθηκαν πόροι και ενέργεια.