Προκλητικός εμφανίστηκε μέσα στην ελληνική Βουλή Τούρκος βουλευτής, ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα για «μονομερείς ενέργειες», αναφερόμενος στις γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες στην Κύπρο.

Ο Αχμέτ Γιλντίζ, βουλευτής με το κόμμα AKP του Ταγίπ Ερντογάν, παρέστη στο ελληνικό κοινοβούλιο ως μέλος της τουρκικής αντιπροσωπείας στη διακοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, ο Γιλντίζ ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία έχει μεγαλύτερη ακτογραμμή από την Ελλάδα και κατηγόρησε τη χώρα μας ότι ευθύνεται για τις διαφορές μεταξύ των δύο κρατών που παραμένουν άλυτες, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα προβαίνει σε μονομερείς ενέργειες.

Για μονομερείς ενέργειες κατηγόρησε και την Κύπρο, η οποία όπως είπε κάνει εξορύξεις σε μία περιοχή που ανήκει σε δύο κοινότητες, και χρειάζεται να συμφωνούν και οι δύο γι’ αυτό.

Στις αναφορές του Τούρκου βουλευτή αντέδρασαν δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι απάντησαν πως τα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών θα πρέπει να επιλυθούν με σεβασμό, όπως έγινε και με τις διαφορές της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ.