Ο Γιάννης Βαρουφάκης δεν ήταν ο μόνος υπουργός Οικονομικών που ηχογραφούσε τις συνεδριάσεις του Eurogroup, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μέσω Twitter, υποστηρίζοντας μάλιστα πως όλοι οι υπουργοί το έκαναν.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρώην υπουργός απευθύνθηκε στους φίλους της Νέας Δημοκρατίας, αναφέροντας: «Στο Ειδικό Δικαστήριο που ελπίζω να στήσετε για μένα, θα θελήσετε να ακούσετε τί πραγματικά είπα στα Eurogroup (και τί έλεγαν τα αφεντικά σας Σόιμπλε & Σια); Ελλείψει πρακτικών είχα ιερή υποχρέωση να τα ηχογραφώ απολύτως νόμιμα (Αρείος Πάγος 277/2014)».

Όταν ένας χρήστης του Twitter του απάντησε πως η απόφαση ενός ελληνικού δικαστηρίου δεν ισχύει σε συνεδριάσεις του Eurogroup που διεξάγονται εκτός Ελλάδος και τον ρώτησε πώς θα μπορούσε κανείς να τον εμπιστευτεί ξανά, αφού διέρρευσε τα όσα μυστικά είχε ηχογραφήσει, ο πρώην υπουργός απάντησε:

«1. Δεν έκανα διαρροή, απλώς είπα στο κοινό τι λεγόταν/αποφασιζόταν εκ μέρους τους, όπως είχα καθήκον να πράξω. 2. Διέρρεαν ψέματα και fake news από μέσα όλη την ώρα, όχι μόνο μία φορά. 3. Όλοι εκεί μέσα ηχογραφούσαν, όπως όφειλαν να κάνουν εν τη απουσία πρακτικών».