Γεωργιάδης: Το άρθρο 86 αρκεί για να στείλει στη φυλακή επίορκους υπουργούς

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πλήξει τον πυρήνα των παραδόσεων του έθνους, υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:29
12/02/2019
Γεωργιάδης: Το άρθρο 86 αρκεί για να στείλει στη φυλακή επίορκους υπουργούς
10
loading

Επικοινωνιακό χαρακτήρα προσέδωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος, μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στη κάθετη διαφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά και στην ευθύνη υπουργών.

Σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους

«Προφανώς το άρθρο αυτό δεν ικανοποιεί όσους από την Αριστερά περίμεναν να έρθει η "για πρώτη φορά Αριστερά" και να πετύχει τον οριστικό διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, όπως διαφημίζατε», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης για να σχολιάσει: «Θα ήταν, εξάλλου, αντιφατικό και οξύμωρο ένας πρωθυπουργός που για τη Συμφωνία των Πρεσπών προτίμησε να ενημερώσει πρώτα τον μακαριότατο και μετά τους πολιτικούς αρχηγούς, και που όταν του ζητήθηκε μετά από την Εκκλησία ξήλωσε τον υπουργό Παιδείας, αυτός ο πρωθυπουργός να πιστεύει πράγματι στον αληθή διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας».

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε, παρ' όλα αυτά, ότι «έστω και φεύγοντας, με την πρότασή του για το άρθρο 3 του Συντάγματος, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πλήξει τον πυρήνα των παραδόσεων του έθνους των Ελλήνων», σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Εάν υπάρχει έστω και ένα επιχείρημα ότι στην Ελλάδα εξακολουθούν να υπάρχουν οποιουδήποτε είδους θρησκευτικές διακρίσεις και ότι κάποιοι άνθρωποι καταπιέζονται, ως προς τα δικαιώματά τους, να πιστεύουν σε όποια θρησκεία επιθυμούν, ασφαλώς είμαστε όλοι μαζί ώστε να πάψει να γίνεται αυτό, και το Σύνταγμά μας προστατεύει επαρκώς, προστατεύει το δικαίωμα του ανθρώπου στην ανεξιθρησκεία. Κατά συνέπεια η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει μόνο στόχο να στείλει ένα μήνυμα-φύλλο συκής στους ψηφοφόρους ότι παραμένει ακόμα στις πηγές της ριζοσπαστικής Αριστεράς και να δείξει ότι μπορεί να τα βάλει με την εκκλησία», παρατήρησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Επίσης, δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι η κυβέρνηση δεν ακολουθεί με συνέπεια μία γραμμή, αφού «ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και την Αγιά Σοφιά έστω και χωρίς να κάνει τον σταυρό του, αλλά έστειλε μήνυμα ότι δεν μπορείς όταν εκπροσωπείς τους Έλληνες να αδιαφορείς για την ορθοδοξία, η οποία είναι η επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα».

Το άρθρο 16

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην κάθετη διαφωνία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το άρθρο 16 του Συντάγματος. «Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι δεν πρέπει να αναθεωρηθεί το άρθρο 16 και δεν πρέπει να επιτραπεί η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, διότι αν υπήρχαν, θα ανταγωνίζονταν τα δημόσια πανεπιστήμια. Το παράδειγμα της Κύπρου δείχνει ότι το δημόσιο πανεπιστήμιό της, από το 2008, που ιδρύθηκε ιδιωτικό πανεπιστήμιο, το δημόσιο πανεπιστήμιο έχει ανέβει στη διεθνή κατάταξη. Δηλαδή, ο ανταγωνισμός ωφέλησε το δημόσιο πανεπιστήμιο και δεν το έβλαψε», σημείωσε και χαρακτήρισε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ «μάχη οπισθοφυλακής», ώστε να μην επιτευχθεί η αναγκαία διακομματική συναίνεση για να αναθεωρηθεί επιτέλους το άρθρο 16 και να μην φεύγουν τα Ελληνόπουλα για να σπουδάσουν στο εξωτερικό.

Ακόμη, χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διδάχθηκε τίποτα από την κρίση ώστε να δεχθεί να συμφωνήσει με την πρόταση της ΝΔ να μπει στο Σύνταγμα θέσπιση ορίου για το δημοσιονομικό έλλειμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε, δεν το δέχθηκε να μπει στη Σύνταγμα αν και στην πραγματικότητα το έχει συμφωνήσει και υπογράψει έως το 2060.

Η ευθύνη υπουργών

Για το άρθρο 86 του Συντάγματος, ο κ. Γεωργιάδης, σχολίασε όσα είχε δηλώσει, μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα. «Μου κάνει εντύπωση, πως ενώ είχε ψηφίσει το άρθρο 86, σήμερα να το χαρακτηρίζει κατάπτυστο. Εγώ δεν το έχω ψηφίσει. Το έχει ψηφίσει, όμως, η κ. Παπακώστα και ο κ. Κουρουμπλής. Τουλάχιστον, πείτε μια συγγνώμη», τόνισε και συμπλήρωσε: «Η αναθεώρηση του άρθρου 86 δεν αφορά τους υπουργούς της ΝΔ, αλλά τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η αναθεώρηση είναι προς το μέλλον και άρα αν κάποιος θα έπρεπε να έχει ανησυχία για το αν θα αναθεωρηθεί το άρθρο 86, είναι οι σημερινοί υπουργοί. Εγώ, όπως έχω πει, έχω κάνει σκοπό της ζωής μου να αποδείξω στην επόμενη Βουλή ότι το παρόν άρθρο 86 είναι αρκετό για να βάλει στη φυλακή υπουργούς που είναι επίορκοι και θα το δείτε να συμβαίνει».

Απόφαση για Π. Πολάκη

Όσον αφορά απόφαση του Πρωτοδικείου που εκδόθηκε σχετικά με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισήμανε: «Πριν από λίγο μάθαμε ότι εκδόθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου που καταδίκασε τον κ. Παύλο Πολάκη για 18.000 ευρώ αποζημίωση στην οικογένεια του θανόντος, αειμνήστου Βασίλη Μπεσκένη». «Ήταν σε αυτήν εδώ τη Βουλή, σε αυτήν ακριβώς την αίθουσα, που ο κ. Πολάκης εκτόξευσε τις γνωστές του συκοφαντίες, λάσπες και ύβρεις κατά ενός ανθρώπου που τελικά, δυστυχώς, έφυγε από τη ζωή και δεν πρόλαβε να δει σήμερα τη δικαίωσή του για τον πανελλήνιο διασυρμό τουν αλλά ευτυχώς υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδαν η οποία μίλησε και καταδίκασε τον κ. Πολάκη, ως υβριστή» πρόσθεσε.

«Δεν περιμένω από τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ να δείξουν κανενός είδους ευαισθησία ούτε να δείξουν κανενός είδους ανθρωπισμό. Έχουν αποδείξει ότι μπροστά στην υπεράσπιση των υπουργικών θώκων και του κόμματός τους δεν ορρωδούν προ ουδενός. Αυτό, όμως, έγινε και θα έπρεπε να ντρέπεστε που άνθρωποι διασύρονται κατά αυτόν τον τρόπο και σήμερα και όλοι οι υπόλοιποι, ένας προς ένας, που έχουν προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη, ένας προς ένας, θα δικαιώνεται γιατί στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει», προέβλεψε ο κ. Γεωργιάδης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar Αδωνι πόνα τους

  Μπράβο του άξιος άνθρωπος και ακέραιος για αυτό τον ζηλεύουν και τον πολεμούν οι καταδικασμένοι απο τα δικαστήρια ψεύτες και κλέφτες συριζαίοι.

 2. avatar Ο ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΗ,

  Ω!! ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ??? ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ!!!

 3. avatar @Κριτων

  Από κρίση κουνουπίδι

 4. avatar @ΠΑΛΛΑΣ

  Δείξε μου το φίλο σου να σου πώς ποιός είσαι

 5. avatar Οι κλεφταράδες στη φυλακή

  Τρέμει την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών! Φάμπρικα που τους επέτρεπε να κλέβουν ανενόχλητα!

 6. avatar @@@@@

  Ένα μόνο έχω να πώ, πολύ θράσος φίλε μου αυτοί οι δεξιοί,μα πολύ λέμε τωρα

 7. avatar lol.pop

  Τσιρκο η ΝΔ ,μαιμου εσυ.

 8. avatar ΠΑΛΛΑΣ

  Πλησιαζει ο καιρος που θα απαλαγουμε μια και καλη απ αυτους φιλε ΑΔΩΝΙ.Φυσικα καποιοι απ το τσιρκο τους θα πρεπει να καθησουν αμεσα στο σκαμνι.Και πρωτοι απ ολους ο (ολοι σας και μονος μου) και ο (κολητος του ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΥ).

 9. avatar Μπουμπουκο

  Μονο μια λεξη Σ Κ Α Σ Ε

  1. avatar Κρίτων

   Οι επικριτές του Γεωργιάδη μόνο τέτοιου είδους επιχειρήματα μπορούν να εκφράσουν. Είσαι ζωντανή απόδειξη και χαίρομαι που το έγραψες αυτό για να βλέπουν και να καταλαβαίνουν όλοι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει