Την απορία του για το πώς να είναι αυτό το ειδικό μέρος στην κόλαση για εκείνους που προώθησαν το Brexit χωρίς να έχουν σχεδιάσει ούτε ελάχιστα το πώς θα γίνει η ασφαλή υλοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ, και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Πολλοί που ένιωσαν να θίγονται από το σχόλιό του εξέφρασαν την οργή τους ενώ ο Νάιτζελ Φάρατζ του απάντησε πως μάλλον παράδεισος είναι το ότι μετά το Brexit η Βρετανία θα απαλλαγεί από μη εκλεγμένους αλαζόνες σαν κι εκείνον.

Σήμερα τη σκυτάλη παίρνει ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος συνδυάζει τα του Brexit με τον δικό του τομέα δράσης, τα οικονομικά.

Στο ερώτημα για το πώς θα είναι αυτό το «ειδικό μέρος» στην κόλαση, ο Βαρουφάκης απαντά: «Μάλλον παρόμοιο με το μέρος εκείνο που προορίζεται για όσους σχεδίασαν μία νομισματική ένωση χωρίς τη σωστή τραπεζική ένωση. Και, όταν ξέσπασε η τραπεζική κρίση, μετέφεραν κυνικά τις απώλειες των τραπεζιτών στις πλάτες των ασθενέστερων φορολογουμένων».