Κατά της Χρυσής Αυγής τάχθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος και ζήτησε να τεθεί εκτός νόμου.

Ο κ. Αλαβάνος πάντως μίλησε στον ΣΚΑΪ και για τις ραγδαίες αλλαγές που μπορούν να έρθουν με το πέρας του χρόνου. Αναφέρθηκε στη δημοφιλία του ΣΥΡΙΖΑ και είπε χαρακτηριστικά ότι το πολιτικό τοπίο αλλάζει ραγδαία. «Αν μου λέγατε τον Δεκέμβριο του 2011 ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν αξιωματική αντιπολίτευση, θα ήμουν πολύ διστακτικός», τόνισε.

Σημείωσε δε ότι «πρέπει να μιλάμε στο λαό χωρίς τρόμο. Εάν δηλαδή εξηγήσουμε στον κόσμο και του πούμε ότι εσύ αποφασίζεις για την τύχη σου, δηλαδή δημοψήφισμα, θα καταλάβαιναν», είπε και σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να λες στους πολίτες την αλήθεια.

Πιστεύει δε ότι οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν μία Ελλάδα εχθρική. Αντιθέτως, προτιμούν μία Ελλάδα φιλική, «μια Ελλάδα που να μπορούν να συνεργάζονται», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε τις επιδράσεις που θα υπάρξουν από την αλλαγή νομίσματος στο θέμα της μετανάστευσης.

Στάθηκε όμως και στην ανάπτυξη που πρέπει να γίνει. Δηλαδή να γίνουν κάποιες εξαγωγές και θα αυξηθεί ο τουρισμός ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικός από αυτόν της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.