«Έχουμε τη δυνατότητα να πιάσουμε ξανά το νήμα ενός ειλικρινούς διαλόγου για την επανεκκίνηση της θετικής μας ατζέντα, προς όφελος των λαών μας και της ευρύτερης περιοχής», τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter μετά την άφιξή του στην Άγκυρα για τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το αεροπλάνο της ελληνικής κυβέρνησης προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Άγκυρας γύρω στις 15:30 το απόγευμα της Τρίτης. Στο αεροδρόμιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκαν ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι και η υπουργός Εμπορίου Ρουχσάρ Πεκτζάν.

Στην ελληνική αποστολή, εκτός του πρωθυπουργού, συμμετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας. Τον Αλέξη Τσίπρα συνοδεύει η σύντροφός του, Περιστέρα Μπαζιάνα.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να θέσει στον Τούρκο πρόεδρο το θέμα της μείωσης της έντασης στο Αιγαίο, το Κυπριακό, το ζήτημα της οικονομίας, της ενέργειας, το μεταναστευτικό και των περιφερειακών εξελίξεων, της ασφάλειας και των ευρωτουρκικών σχέσεων.