Η ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά φέρνει το Ποτάμι χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Βουλή. Φαίνεται όμως ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης αναζητά τον πέμπτο βουλευτή στο πρόσωπο του Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Ψαριανό υπάρχουν επαφές του Θ. Θεοχαρόπουλου με τον Σ. Θεοδωράκη, τουλάχιστον τις προηγούμενες ημέρες όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Η διαγραφή του κ. Θεοχαρόπουλου από τη Φώφη Γεννηματά ίσως ανοίγει τον δρόμο για τη μετακίνησή του προς το Ποτάμι, γεγονός που ίσως, αν επιβεβαιωθεί, θα δώσει και πάλι τη δυνατότητα στο Ποτάμι να διαθέτει Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς θα μετράει και πάλι πέντε βουλευτές.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, κοινοβουλευτική ομάδα συγκροτεί ένα κόμμα που έλαβε μέρος στις γενικές εκλογές και έχει τουλάχιστον πέντε βουλευτές. Με την αποχώρηση από την ΚΟ του Ποταμιού και την ανεξαρτητοποίηση του Γ. Αμυρά, το Ποτάμι μένει με 4 βουλευτές, τους Στ. Θεοδωράκη, Γ. Μαυρωτά, Σπ. Λυκούδη και Γρ. Ψαριανό.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας (21/01) ο βουλευτής του Ποταμιού κ. Γιώργος Αμυράς ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από το Ποτάμι, αφήνοντας τον Σταύρο Θεοδωράκη χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα.