«Αν η Ελλάδα έπεφτε στα χέρια σας, μαύρη μοίρα μας περίμενε όλους», είπε από το βήμα της Βουλής ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας για το νομοσχέδιο, Άδωνις Γεωργιάδης. Και διαμήνυσε προς την αντιπολίτευση ότι: «Σας απαντούμε ψηφίζουμε με ελεύθερη βούληση και συνείδηση έχουμε εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό μας».

Αναφέρθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο και στην ονομαστική ψηφοφορία για το θέμα της αντισυνταγματικότητας των μέτρων, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι: «Ξοδέψαμε χρόνο για να δούμε πως θα μιλήσουν περισσότεροι συνάδελφοι. Αγωνιούσαμε για το πώς θα αξιοποιήσουμε και το τελευταίο λεπτό του χρόνου. Ξοδέψαμε τρεις ώρες και 45 λεπτά σε ανοησίες. Αυτό κάνουμε εδώ και 45 χρόνια. Δεν μπορούμε να παράξουμε πλούτο».

Κάποια στιγμή ακούστηκε από την Ολομέλεια η φωνή της Ζωής Κωνσταντοπούλου που προσπαθούσε να διακόψει τον κ. Γεωργιάδη. Εκείνος τότε είπε: «Δεν μπορώ την κυρία Κωνσταντοπούλου να μιλάει. Δεν μπορώ να συγκεντρωθώ. Ειλικρινά δεν αντέχω τέτοιες διακοπές» και συνέχισε την ομιλία του.

Απευθύνθηκε και στον Μανώλη Γλέζο κάνοντας αναφορά σε μία συνέντευξη που είχε δώσει εκείνος. «Διάβαζα μία συνέντευξη του Μανώλη Γλέζου που μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Όποιος δανείζεται χάνει την εθνική του κυριαρχία. Συμφωνώ 100% με τη δήλωσή σας. Σας παρακαλώ να ψηφήσετε τα μέτρα σήμερα. Αυτό που κάνει ο Συρ υποσχόμενος τα πάντα, που οδηγεί; Σε πρωτογενή ελλείμματα αγαπητοί κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ» και τόνισε την ανάγκη ψήφισης των μέτρων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο αποτέλεσμα των εκλογών στην Αμερική, λέγοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας Ομπάμα-Ρόμνεϊ παρά τη μισή διαφορά στο αποτέλεσμά τους. «Με το που έγινε γνωστό το αποτέλεσμα, ο Ρόμνει βγήκε να υποστηρίξει τον πρόεδρο και τον συνεχάρη. Έτσι δουλεύουν οι δημοκρατίες με τις πλειοψηφίες και είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει δύο φορές ο ελληνικός λαός έδωσε την πλειοψηφία».

Στάθηκε όμως και στο γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή, μέσω του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου, Χρήστου Παππά, ζήτησε άμεσα εκλογές. «Ακούστε κύριε Παπαδημούλη, θα σας αρέσει» είπε και ανέφερε: «Από το 2007 μέχρι το 2012 έχουμε κάνει 4 εκλογές. Πόσο άλλο να μιλάει ο λαός; Ο λαός έχει μιλήσει».

«Δεν είστε αθώοι του αίματος» είπε αναφερόμενος στα υπόλοιπα κόμματα που διαφωνούν στην ψήφιση των μέτρων. Και σημείωσε μεταξύ άλλων: «Πάρα πολλοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ πήραν το λόγο, τους είπαμε να μας προτείνουν πρόγραμμα για να κόψουμε τις περικοπές, μας έφεραν; Όχι. Αντιθέτως, παραμύθια και ψεύδη».

Και είπε ότι μέσα στο πακέτο μέτρων υπάρχουν και νομοσχέδια τα οποία αποκρύπτει η αξιωματική αντιπολίτευση από τον ελληνικό λαό τεχνηέντως.