Ευχαριστίες από τον πατριάρχη Αλεξανδρείας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ευγνωμοσύνη για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας στους Αιγυπτίους που έσωσαν ζωές στο Μάτι


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:25
07/01/2019
Ευχαριστίες από τον πατριάρχη Αλεξανδρείας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
1
loading

Μεγάλο «ευχαριστώ» στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο εξέφρασε ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, για την απόφαση να παραχωρηθεί η ελληνική υπηκοότητα στους Αιγυπτίους ψαράδες, που έσωσαν με αυτοθυσία πολλές ανθρώπινες ζωές στις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, τον περασμένο Ιούλιο.

«Για αυτά τα παιδιά της Αιγύπτου, που πλέον είναι και Ελληνόπουλα, και τα οποία έσωσαν ζωές στις φωτιές στο Μάτι της Αττικής, που συνέβαλαν για πολλούς ανθρώπους στο να αποφύγουν να βρουν θάνατο και να συνεχίσουν να βλέπουν το φως της ανατολής, ένα μεγάλο ευχαριστώ», τόνισε ο πατριάρχης Θεόδωρος λίγο πριν την κοπή της πίτας, χθες, στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας και με την παροικία να χειροκροτεί, όπως περιγράφει το ΑΜΠΕ.

Ο πατριάρχης εξέφρασε τη μεγάλη του ευγνωμοσύνη προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, που τους απένειμε στις 3 Ιανουαρίου την ελληνική ιθαγένεια. «Λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αίγυπτο και την Ελλάδα» κατέληξε είπε χαρακτηριστικά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar pdam

    Μια μεγάλη διόρθωση κύριοι στον αρχικό σας τίτλο για να μην παρεξηγούμαστε...Η ελληνική ιθαγένεια δεν "δίδεται".. Μεταφέρεται μέσω γενετικού κώδικα από το πατρογονικό μας DNA. Τώρα ως αναφορά για την ελληνική υπηκοότητα...άλλο κεφάλαιο!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει