«Έχουμε πρόταση εξουσίας. Δουλεύουμε πάνω σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα που είναι λύση και δεν θα ψηφίσουμε τα μέτρα για να μην αυξηθούν οι άνεργοι, οι αυτοκτονίες», είπε μεταξύ άλλων, η Ρένα Δούρου που βρέθηκε στο πάνελ της εκπομπής «Πρώτη Γραμμή» στο ΣΚΑΪ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βέβαια δεν απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, Δ. Οικονόμου και Β. Λυριτζή γιατί το κόμμα της δεν ζητά εκλογές ενώ στο θέμα που προέκυψε από χθες ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει όπως είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (προσπάθησε χθες να ανασκευάσει) η κυρία Δούρου είπε ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο στους δρόμους και στις κινητοποιήσεις. Είναι εκεί που θα αναλάβει και κυβερνητικές ευθύνες. Επειδή λοιπόν δεν μου αρέσει να μιλάω εξ ονόματος άλλων», είπε «οι πόρτες των καναλιών είναι ανοιχτές για διευκρινίσεις».

Και τόνισε ότι η παράταξή της δεν έχει κάτσει απλά σε προβλέψεις, στο προεκλογικό πρόγραμμα και φυσικά δεν κάθεται μόνο στα όσα εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη.

Και υποστήριξε ότι δουλεύουν πάνω σε ένα πρόγραμμα, καλύτερο για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι υπάρχουν αρκετά ικανά στελέχη που γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τα σημαντικά θέματα του τόπου και μπορούν να τα επιλύσουν. Σημείωσε δε ότι: «Η κυβερνησιμότητα δεν κρίνεται από το πόσοι αντέχουν ή πόσοι μπορούν να γίνουν υπουργοί».