«Όπως χάνονται εργασίες και επιχειρήσεις έτσι χάνονται κόμματα και πολιτικοί» δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Ανδρέας Λοβέρδος, προβλέποντας ότι μετά τη ψήφιση των μέτρων και τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού θα απονομιμοποιηθούν, με ραγδαίο τρόπο, όπως έγινε και στο ΠΑΣΟΚ.

Ερωτηθείς γιατί βρίσκεται από τις 17 Ιουνίου σε πολιτική «αφωνία» ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι αφού « η δική μου πρόταση για την πορεία της παράταξης, δεν έγινε δεκτή, για να μην την παρενοχλώ αποφάσισα να μείνω απ΄έξω».
«Αυτό όμως έφτασε στο τέλος. Είμαι ενεργός πολιτικός», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος προαναγγέλλοντας την επιστροφή του στην ενεργό πολιτική σκηνή, αποκλείοντας ωστόσο το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην κυβέρνηση.

«Στηρίζω την κυβέρνηση, αλλά ως εκεί», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ωστόσο ότι θα ψηφίσει την επιλογή των τριών αρχηγών, σημειώνοντας ότι «προσπαθούν να βρουν κοινό τόπο και να προχωρήσουν».

Ο κ. Λοβέδρος υποστήριξε επίσης ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μέλλον όπως είναι τώρα», και ότι ένα συνέδριο δεν είναι αρκετό, επιμένοντας ότι υπάρχουν πλέον συγκεκριμένες επιλογές στο χώρο της κεντροαριστεράς.