Αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία εν όψει της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, με την Κουμουνδούρου να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι στηρίζει τις αντισυγκεντρώσεις εθνικιστών που οργανώνονται στη συμπρωτεύουσα.

«Η μεν ΝΔ Θεσσαλονίκης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διοργάνωση της αυριανής πολιτικής συγκέντρωσης με ομιλητή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο δε γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης στηρίζει απροκάλυπτα τις αντισυγκεντρώσεις εθνικιστικών στοιχείων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας δηλώσεις του κ. Αυγενάκη σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Ο κ. Αυγενάκης γνωρίζει πολύ καλά τη διαφορά μεταξύ του δημοκρατικού δικαιώματος της διαδήλωσης και των αντισυγκεντρώσεων εναντίον εκδηλώσεων πολιτικού φορέα. Οι αντισυγκεντρώσεις συνιστούν μια αντιδημοκρατική και φασιστική πρακτική, από την οποία η ΝΔ θα έπρεπε να παίρνει αποστάσεις, και όχι να τις αγκαλιάζει. Αυτά, βέβαια, είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Μητσοτάκη, που αντί να απομονώσει τα ακροδεξιά στοιχεία μέσα στη ΝΔ, τους έχει παραδώσει και τα κλειδιά του κόμματος», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις αντισυγκεντρώσεις της Θεσσαλονίκης, σχολιάζοντας: «Το κόμμα που ανέβηκε στην εξουσία με ύβρεις, συκοφαντίες, αντισυγκεντρώσεις και υποθάλποντας τη βία κατά των πολιτικών του αντιπάλων, έχει το θράσος να διαμαρτύρεται».

«Η Νέα Δημοκρατία από αύριο θα βρίσκεται στο Συνέδριό της στην Αθήνα και μαζί της θα είναι και το ΕΛΚ. Ο κ. Τσίπρας ας κάνει ό,τι θέλει, όπου θέλει. Του ευχόμαστε αυτή τη φορά να έχει γύρω του περισσότερους ακροατές παρά αστυνομικούς», προσθέτει η ΝΔ.