Την επιστολή του επιχειρηματία Ιωσήφ Λιβανού, η οποία αναφέρεται στην υπόθεση των καταγγελιών του περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος, έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο Τύπου της Βουλής.

Η επιστολή – καταγγελία του κ. Λιβανού, με ημερομηνία 11/09/2012, έχει ως κύριο αποδέκτη τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ παράλληλα κοινοποιείται εκτός από τον πρόεδρο της Βουλής και στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ.

Ο επιχειρηματίας, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι κινδυνεύει η ζωή του ενώ κάνει λόγο, για εκβιασμούς και πιέσεις που δέχεται ο ίδιος για να διαρρεύσει πληροφορίες σχετικά με το μεγάλο σκάνδαλο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

«Το γραφείο του πρωθυπουργού πράγματι παρέλαβε μια επιστολή από τις χιλιάδες που λαμβάνει κάθε μέρα. Επειδή υπήρξε απειλή κατά της ζωής του καταγγέλλοντος η επιστολή παραπέμφθηκε αμέσως στον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη τον κ. Νίκο Δένδια».

Σε ερώτηση για την επιστολή του κ. Λιβανού σε σχέση με την εμπλοκή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στη Βουλή σχολίασε ότι «στην επιστολή δεν υπάρχει καμία ονομαστική αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα για τις απειλές που δέχεται ο καταγγέλλων».