Την τήρηση των ελληνικών δεσμεύσεων και την πλήρη εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος ζήτησε σήμερα από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά την συνάντησή τους στο Βερολίνο.

Στην δίωρη συνάντηση των δύο ανδρών έγινε μια παρουσίαση όλων των πτυχών της ελληνικής οικονομίας και των δυνατών λύσεων που πιθανώς υπάρχουν στο τραπέζι. Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ο Σόϊμπλε τόνισε εκ νέου στον κ. Στουρνάρα ότι η Αθήνα θα πρέπει να εκπληρώσει πλήρως τις δεσμεύσεις της.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλική ατμόσφαιρα και πνεύμα συνεργασίας.

«Το πιο σημαντικό είναι η Ελλάδα να εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της», ανέφερε ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου, στην οποία επαναλαμβανόταν ότι η έκθεση της τρόϊκα θα είναι έτοιμη τον Οκτώβριο και η απόφαση για το αν θα δοθεί περαιτέρω βοήθεια στην Αθήνα θα ληφθεί με βάση αυτή.

Οι κ.κ. Στουρνάρας και Σόϊμπλε απεφάσισαν να συναντηθούν εκ νέου στο άτυπο Eurogroup που θα γίνει στην Λευκωσία στις 14 Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου, πριν την συνάντηση Στουρνάρα – Σόϊμπλε είχε προηγηθεί συνάντηση του Έλληνα υπουργού με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, στην οποία τέθηκε το θέμα των δηλώσεων που γίνονται για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή και οι οποίες δυσχεραίνουν τις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς.

Ο κ. Στουρνάρας επιστρέφει στην Αθήνα σήμερα το βράδυ με ανταπόκριση από Παρίσι.