«Όλη αυτή η παρανόηση που ζούμε στο κυβερνητικό αλαλούμ έχει ένα συμπέρασμα, ότι τελικά εξανεμίζεται η αξιοπιστία της χώρας», τόνισε ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου από τις ΗΠΑ.

«Είναι μια πολύ περίεργη περίοδος, όπου αναρωτιέται κανείς πού αλλού θα μπορούσε να φτάσει αυτή η κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιουλέκας και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υπάρχει σοβαρότητα στην πολιτική «όταν ξαφνικά ο ένας κυβερνητικός εταίρος αλλάζει τη θέση του άλλου, αλλά και μέσα σε όλο αυτό το αλαλούμ έχουμε και τον κ. Τσακαλώτο, ο οποίος εναγωνίως ψάχνει να βρει επενδυτές αλλά για ποια χώρα; για μια χώρα στην οποία η κυβέρνηση έχει προαναγγελθεί ότι θα πέσει από τον εταίρο της».

Για το θέμα της ΠΓΔΜ ανέφερε πως «είναι η πρώτη φορά που αναγκάζεται μια κυβέρνηση να λέει το αυτονόητο: ότι την εξωτερική πολιτική την χαράζει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός των εξωτερικών».

Σχολίασε μάλιστα, μεταφέροντας τη δική του εμπειρία από τη συμμετοχή του στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά: «ο,τιδήποτε επρόκειτο να γίνει προηγουμένως, είχε συζητηθεί, είχε αποφασιστεί μια συγκεκριμένη κυβερνητική γραμμή που πιστεύαμε ότι εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα και με βάση αυτή την κυβερνητική γραμμή βαδίζαμε όλοι ο καθένας στον δικό του τομέα εκεί που έχει κληθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του».

Απαντώντας σε ερώτηση για την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας σε υποψηφίους των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Γκιουλέκας τόνισε ότι «δεν είναι τα πάντα υπαγορευμένα από το κομματικό συμφέρον» και γνωστοποίησε ότι η ΝΔ «θα κρίνει κατά περίπτωση αν κάπου θα δώσει τη στήριξή της ή αν κάπου θα θεωρήσει ότι δεν πρέπει να αναμειχθεί πραγματικά στις τοπικές κοινωνίες».

Σε κάθε περίπτωση υπογράμμισε πως «σίγουρα, σύντομα όλα αυτά για τους μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες θα έχουν ξεκαθαρίσει σε ό,τι αφορά στη στάση της ΝΔ».

Για το ενδεχόμενο πολιτικών συνεργασιών της Νέας Δημοκρατίας με άλλα κόμματα διατύπωσε τη θέση ότι η ΝΔ είναι υπέρ της συνεργασίας σε κάθε περίπτωση, είτε πριν είτε και μετά, σε όλα τα επίπεδα και σε εθνικό επίπεδο και σε επίπεδο τοπικό, ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, «δεν μπορεί κανείς να βρει ιδεολογική συμφωνία γιατί οι πράξεις από τις ιδέες και τις προτάσεις απέχουν παρασάγγας. Άλλα είπε και άλλα κάνει ο κ. Τσίπρας. Με ποιον να συνεργαστείς με τον προεκλογικό κ. Τσίπρα ή με τον μετεκλογικό κ. Τσίπρα; γιατί είναι τελείως διαφορετικά πράγματα».

«Εμείς θα επιδιώξουμε συνεργασία με τον ευρύτερο πολιτικό χώρο, στον οποίο ιδεολογικά έχουμε κάποιες κοινές συμφωνίες γιατί αυτό είναι προϋπόθεση να μπορείς να συνεργαστείς», συμπλήρωσε.