Με πηχιαίο τίτλο: Ο Έλληνας ασθενής επιστρέφει για περισσότερη βοήθεια, η βρετανική εφημερίδα Independent αφιερώνει εκτενές άρθρο στις συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά με Ευρωπαίους αξιωματούχους νευραλγικών αρμοδιοτήτων, όπως ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και η Άνγκελα Μέρκελ.

«Το ποτηράκι της ελληνικής ζητιανιάς κουνιέται για ακόμη μια φορά προς τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ο επικεφαλής της κυβέρνησης συνασπισμού της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς θέλει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Αθήνα για να εκπληρώσει τους όρους του πακέτου» ξεκινά το άρθρο του Independent.

Με μια σύντομη αναφορά στη σημερινή συνάντηση Σαμαρά- Γιούνκερ, το άρθρο συνεχίζει «και μετά, (ο Σαμαράς) θα πάει στο Βερολίνο όπου θα μιλήσει με τον τελικό Ευρωπαίο πιστωτή, την Άνγκελα Μέρκελ».

«Τόσο πρόσφατο, τόσο γνώριμο» συνεχίζει το άρθρο σχολιάζοντας ότι η Ελλάδα έχει λάβει ήδη 73 από τα 180 δισ. ευρώ του πακέτου διάσωσης. «Επωφελήθηκε επίσης από τη χάρη χρέους ύψους 100 δισ. ευρώ», προσθέτει και συνεχίζει «γιατί μετά από τόση βοήθεια η Ελλάδα ακόμα χρειάζεται να τριγυρνά σε όλη την Ευρώπη με το τενεκάκι της ζητώντας;».