Για την υπογραφή των υπουργικών αποφάσεων για την επέκταση τεσσάρων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων μίλησε ο γγ του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5.

Ο κ. Νεφελούδης σημείωσε ότι στόχος είναι, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και τις αρχές Οκτωβρίου, να έχει ολοκληρωθεί το θέμα των υφιστάμενων κλαδικών συμβάσεων, ενώ είναι πολύ σημαντικό στοίχημα να προχωρήσει η διαδικασία υπογραφής και άλλων κλαδικών σε άλλους χώρους, καθώς, όπως είπε, υπάρχουν μεγάλοι κλάδοι που έχουν ακόμα αρρύθμιστο εργασιακό περιβάλλον, «όπως είναι, για παράδειγμα, ο χώρος ακροάματος-θεάματος και ο κλάδος των σούπερ μάρκετ». Ωστόσο, σχολίασε ότι ο δρόμος για τις επεκτάσεις δεν είναι στρωμένος με ρόδα.

Παράλληλα, ο γγ του υπουργείου Εργασίας αναφέρθηκε και στον τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «Μας καταγγέλλει για πράγματα που έχει υπογράψει, ενώ αυτοί θεσμοθέτησαν την επικυριαρχία των επιχειρησιακών συμβάσεων στις κλαδικές, κάτι που η κυβέρνηση κατάργησε, καθώς και τον υποκατώτατο μισθό».

«Με αυτόν τον τρόπο, εκφράζεται μία απόλυτη μιζέρια και μία απόλυτη ιδεολογική συντριβή που έχει υποστεί ο κ. Μητσοτάκης έτσι και αλλιώς στα εργασιακά θέματα με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις» πρόσθεσε.

«Όλο αυτό το θέατρο που παίζεται τώρα με το αν είναι έτσι ή αλλιώς με τις επιχειρησιακές και τις κλαδικές συμβάσεις, με το θέμα των μισθών, του υποκατώτατου και του κατώτατου και με το ζήτημα των συντάξεων, αποδεικνύει ότι δεν θέλουν και ιδεολογικά η κ. Γεννήματα και ο κ. Μητσοτάκης να σταματήσουμε τη διαδικασία των περικοπών για τις συντάξεις» υπογράμμισε ο κ. Νεφελούδης.