Τελευταία ευκαιρία για όσους δεν έχουν δηλώσει εισοδήματα που βγήκαν στο εξωτερικό θα δώσει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να επαναπατρισθούν τα κεφάλαια αυτά.

Οπως είναι γνωστό, από την αρχή της κρίσης οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες έχουν ?ειωθεί κατά 90 δισ. ευρώ, ενώ το 2011 έφυγαν 35 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 15 δισ. ευρώ το τελευταίο τρί?ηνο του έτους. Σήμερα οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες ανέρχονται στα 165 δισ. ευρώ.

Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για τον έλεγχο καταθέσεων του εξωτερικού, τόνισε πως η Κυβέρνηση εξετάζει τρόπους επαναπατρισμού των κεφαλαίων.

Συγκεκριμένα, επανέλαβε την προαναγγελία της κυβέρνησης ότι με ειδική νομοθετική ρύθμιση, όσοι δεν έχουν δηλώσει έσοδα θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία να το κάνουν και να επιστρέψουν οι καταθέσεις χωρίς πρόβλημα στη χώρα μας.

Τέλος, σημείωσε πως το υπουργείο εκτιμά ότι με το περιουσιολόγιο θα αποκαλυφθούν περιπτώσεις εκείνων που με τα εισοδήματά τους δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την περιουσία που έχουν αποκτήσει.