Κοντονής: Από τον Μάιο κάνουμε μεταγωγές για να γίνει ο Κορυδαλλός φυλακή υποδίκων

«Απαράδεκτη η συσχέτιση των μεταγωγών με τη μείωση της ποινής των καταδίκων»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:50
07/08/2018
Κοντονής: Από τον Μάιο κάνουμε μεταγωγές για να γίνει ο Κορυδαλλός φυλακή υποδίκων
28
loading

Από τον περασμένο Μάιο υλοποιείται το σχέδιο για μετατροπή των φυλακών Κορυδαλλού σε φυλακή υποδίκων και στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου αυτού πραγματοποιούνται εδώ και τρεις περίπου μήνες μεταγωγές καταδίκων σε επαρχιακές φυλακές, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης». Μάλιστα, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συσχέτιση των μεταγωγών με τη μείωση έκτισης της ποινής των καταδίκων και επανέλαβε ότι «η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και οι νόμοι εφαρμόζονται έναντι πάντων χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις».

Ειδικότερα, ο κ. Κοντονής αναφερόμενος στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τις πρόσφατες μεταγωγές των καταδικασθέντων ως μελών της «17Ν», Δημήτρη Κουφοντίνα και Χριστόδουλου Ξηρού σε επαρχιακές φυλακές, δήλωσε: «Είχαμε εξαγγείλει ένα σχέδιο: η φυλακή του Κορυδαλλού να γίνει φυλακή υποδίκων πρώτον για να μην έρχονται σε επαφή κατάδικοι με υποδίκους και επιπλέον για να μη χρειάζεται να γίνονται συνεχώς μεταγωγές από τις επαρχιακές φυλακές προς το κέντρο των κρατουμένων οι οποίοι έχουν σε εξέλιξη δίκες στην Αθήνα. Αυτό λοιπόν το σχέδιο υλοποιείται από τον περασμένο Μάιο, δηλαδή γίνονται μεταγωγές καταδίκων σε επαρχιακές φυλακές προκειμένου να έχουν αξιοπρεπή διαβίωση οι κρατούμενοι υπόδικοι στη φυλακή του Κορυδαλλού.

Ξαφνικά δεχόμαστε επιθέσεις από το εσωτερικό αλλά δυστυχώς και από το εξωτερικό, που δε λαμβάνουν υπόψη τις ανακοινώσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά την πληροφόρηση που τους παρέχεται από ορισμένα κέντρα στο εσωτερικό. Θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και οι νόμοι εφαρμόζονται έναντι πάντων χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις».

Σε ό,τι αφορά τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα των μεταγωγών, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε: «Βρισκόμαστε σε έναν παραλογισμό και δεν ξέρω αν ο παραλογισμός είναι πλέον το ανώτατο στάδιο του ακροδεξιού λόγου. Πρόκειται για ακραία ψευδολογία και παραπλάνηση της κοινής γνώμης, στην οποία συνεχώς η ΝΔ παίρνει άριστα. Στο βωμό μικροκομματικών συμφερόντων ψευδολογούν και παραπλανούν την κοινή γνώμη. Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα συνδυάζουν τις μεταγωγές με τη μείωση έκτισης της ποινής, κάτι που είναι απαράδεκτο να λέγεται και απολύτως ψευδές».

Στη συνέντευξή του ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε όμως και στην παραγγελία που έδωσε προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την οποία ζητά να διερευνηθεί εάν είχαν τηρηθεί όσα προβλέπονται εκ του νόμου για την πρόσβαση πολιτών στις παραλίες αλλά και στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η ΝΔ για το θέμα.

«Είχαμε ένα τραγικό συμβάν. Έχασαν τη ζωή τους 27 συνάνθρωποί μας εγκλωβισμένοι σε ένα χώρο, προσπαθώντας να βρουν διέξοδο προς την παραλία. Αυτό το γεγονός από μόνο του προκαλεί τη δικαστική έρευνα» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης και προσέθεσε: «Θα πρέπει να εξακριβωθεί γιατί αυτοί οι συνάνθρωποί μας δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην παραλία για να σώσουν τη ζωή τους και βρήκαν αυτό το φριχτό τέλος στην πυρκαγιά στο Μάτι. Επομένως χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση, διότι οι πολεοδομικές παραβάσεις συνδέονται με την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Αυτή την ώρα διεξάγεται εισαγγελική έρευνα. Επειδή από τα δημοσιεύματα διαπίστωσα ότι αυτό το σκέλος μπορεί να μη συμπεριλαμβάνεται στην εισαγγελική έρευνα, έδωσα παραγγελία προκειμένου να εξεταστεί. Δεν αντιλαμβάνομαι τη σκοπιμότητα και το περιεχόμενο της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση. Μάλλον ανησυχεί για το θέμα των πολεοδομικών παραβάσεων, ενδεχομένως επειδή ενέχονται άμεσα και συγγενικά πρόσωπα στελεχών της ΝΔ. Εκεί πάει το μυαλό μου, γιατί δεν περίμενα να ερωτηθώ γιατί ζητάω έρευνα. Αυτό είναι πρωτόγνωρο».

Τέλος, ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις της Τουρκίας για τη μη έκδοση του Τουργκούτ Καγιά, τις οποίες χαρακτήρισε «κενές περιεχομένου». Συγκεκριμένα, επισήμανε: «Στην περίπτωση του Τουργκούτ Καγιά είχε προηγηθεί η παροχή πολιτικού ασύλου. Μετά την παροχή πολιτικού ασύλου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιτραπεί η έκδοση. Κακώς διαμαρτύρεται η Τουρκία γι’ αυτό το ζήτημα, διότι ο Καγιά είχε ήδη λάβει πολιτικό άσυλο. Οι αντιδράσεις από την τουρκική πλευρά είναι κενές περιεχομένου, καθώς όταν κάποιος παίρνει πολιτικό άσυλο σε μία χώρα είναι αδύνατο να εκδοθεί στην χώρα όπου είναι εκζητούμενος. Μάλλον αυτές οι αντιδράσεις άλλο στόχο είχαν και όχι τη συγκεκριμένη υπόθεση».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

28
σχόλια
 1. avatar Πέρσης σαλεπιτζής

  Κοντονή, μην αγχώνεσαι, αγόρι μου.
  Του χρόνου πρώτα ο Θεός, θα είστε όλοι Δομοκό.

 2. avatar !enas!

  Ο Γιωτόπουλος πότε θα πάρει σειρά κ. Υπουργέ; Δεν είναι καταδικασμένος σε ισόβια; Γιατί μας λέτε ότι ο Κορυδαλλός θα δέχεται μόνο υπόδικους.

 3. avatar Όχι μόνο αυτο

  Καλό θα ήταν και κάποιος δημοσιογράφος πόσες άλλες αιτήσεις κρατούμενου «πήδηξαν» στη σειρά που περίμεναν για τέτοιου είδους μεταφορά για να κάνουν το ρουσφετάκι στους τρομοκράτες. Θα εχει ενδιαφέρον.

 4. avatar κορμί κυπαρισσένιο

  Απλά να πάρουν μια ανάσα τα παιδιά από την πολυκοσμία του Κορυδαλλού. Τα στείλαμε στην Μύκονο των φυλακών να ξεχάσουν τα βάσανα τους. Ξέρεις τι είναι να έχεις τρομοκρατική οργάνωση με 23 δολοφονίες, να είσαι αμετανόητος, να λες ότι είσαι πολιτικός κρατούμενος ( με 23 δολοφονίες ) και να μην έχεις ένα μέρος να πας να ξεσκάσεις ; Να σκαλίζεις μαρούλια και να αρμέγεις αγελάδες ; Δεν είναι "άνθρωποι" κι αυτοί ; Οχι πέστε μου, δεν είναι ;

 5. avatar Lxi ??&☘️

  Δεν μας τα λες καλα Υπουργε, δλδ οσοι πολιτικοι κριθουν ύποπτοι και οδηγηθουν σε δικες για τα σκανδαλα Κεελπνο , Νοβαρτις, Δανεια των κομματων κτλ και θα ειναι υποδικοι, θα προφυλακισθουν και αυτοι στον Κορυδαλλο οπως δλδ εγινε και με τον Λουλα στην Βραζιλια ??
  Τοτε θα πρεπει να φτιαξετε και ενα μινι παραρτημα κυνοβουλιου στις φυλακες.

  1. avatar Γερο

   Κολλησε η βελονα. 4χρονια Τσιπρας. Κατεστρεψε πολυ κοσμο και φτωχοποιησε πολυ περισσοτερο.
   Και αυτά πουλωντας ελπιδα και σεισαχθεια.
   Και παραδιδει μια χωρα γεματη λαθρο και φτωχια.
   Νομιζεις ακομα οτι ειναι στι πρωτο εξαμηνο
   Εχει αφησει πληγες βαθιες στον λαο.
   Η δικαιολογια "οι προηγουμενοι φταινε" τελειωσε πριν 2 χρονια. .
   Ειναι πια υπολογος στον λαο και στην ιστορια.
   Παψε να αυτοεξεφτελιζεσαι.

 6. avatar piukuy

  Από τον Μάιο κάνουμε μεταγωγές για να χωρέσουμε και μεις όταν έρθει η ώρα.

 7. avatar Παραγγελιά

  Πάντως παίδες τον Γιωτόπουλο τον θέλουμε εδώ στα Χανιά στις αγροτικές φυλακές της Αγιάς. Ελπίζω ο τρισμέγιστος Κοντονής να μας κάνει το χατήρι.

 8. avatar Κρίμα

  τι κρίμα που θα πάνε σε "κολαστήρια" τύπου Γ' Πραγματικά κρίμα. Ακούς εκεί ισοβίτης, δολοφόνος να πάει σε "κολαστήριο". Σε σοβαρή χώρα σε νεκροτομείο θα πήγαινε

 9. avatar ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ

  ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ,ΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΚΥΡΙΩΣ , ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΤΟ ''ΕΡΓΟ'' ΤΟΥΣ . ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ '' ΛΟΥΣΤΟΥΝ΄' ΑΥΤΟΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ ''ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ''ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΘΩΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ .

 10. avatar ΗΤΑΝ

  Η Ελλάδα ΗΤΑΝ κράτος δικαίου, Κοντονή. Τώρα η Ελλάδα είναι κράτος που κάνουν κουμάντο ο ρουβίκωνας, οι "συλλογικότητες", οι εγκληματίες, οι δολοφόνοι, ο Κουφοντίνας και ο Ξηρός.
  Παράλληλα με αυτούς που κυβερνούν, υπάρχει η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ που τους καλύπτει, τους στηρίζει και τους βοηθάει. Ομως δεν είναι μακρυά η μέρα που θα ξαναγίνει κράτος δικαίου.
  Ελπίζω αυτό να αρχίσει από τις συμμορίες που λυμαίνονται τη χώρα εδώ και 3 1/2 χρόνια

 11. avatar George six

  Τυχαία επιλογή ήτανε η μεταφορά τους στα κολαστήρια όπου θα εκτισουν την βάναυση-καταπιεστικη-αντιαριστερη-ακροδεξια-φασιστικη-χρυσαυγουλιτικη-ποινη των ισοβιων δεσμων που που επιβλήθηκε τάχα δημοκρατικά και δίκαια από το φασιστικό κράτος της Νέας δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
  τι δεν καταλαβαίνετε?

 12. avatar ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΛΟΓΩ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ

  Ούτε ένα έργο, ούτε μια λύση στα προβλήματα υποδομών των δικαστικών κτιρίων. Πάνε να δεις κ. Υπουργέ σε τι χάλια είναι οι τρώγλες που στεγάζονται τα ειρηνοδικεία Λαγκαδά και Βασιλικών στη Θεσσαλονίκη και μετά παραιτήσου. Ασχολείσαι μόνο με τους δολοφόνους σα τον Κουφοντίνα.

 13. avatar moyfa

  11 φορές ισοβια ο εκτελεστής τρομοκράτης και τον πήγες σε αγροτική φυλακή με χαμηλή ασφάλεια. Ειστε σουργελα και αρωγοί των τρομοκρατών. Το κράτος δικαίου το σιχαίνεστε, και αυτό φαίνεται σε κάθε σας κίνηση.

 14. avatar Εμετικός

  Ο Πολάκης της δικαιοσύνης μιλάει για κράτος δικαίου και όχι για άφεση αμαρτιών των δολοφόνων που κάλυπταν πριν γίνουν κυβέρνηση και τώρα απροκάλυπτα τους κάνουν δωράκια που θα ξεπληρώσουν μετά όταν θα γυρίσουν στα έδρανα της αντιπολίτευσης.Ξέρουν μετά αυτοί πως θα ξεπληρώσουν την ειδική μεταχείριση που τους χαρίζουν.

 15. avatar Jan0

  Ρε [...] κοντονή,κράτος δικαιου είναι αυτο που μεταφέρει σε φυλακές χαμηλοτατης ασφάλειας αμετανόητους τρομοκράτες δολοφόνους καταδικασμένους 11 και 5 φορες αντιστοιχα σε ισόβια;
  Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να σας καθισει στο σκαμνί ολους

 16. avatar Γιωργία

  Καλά... κράτος πορνείο...
  Την 17Ν και τα μάτια σας!
  «Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για την έλειψη επικοινωνίας ανάμεσα σε ΕΛΑΣ και Πυροσβεστική το μοιραίο απόγευμα της μεγάλης φωτιάς στο Μάτι στις 23 Ιουλίου.

  Ενδεικτικό του «χαλασμένου τηλεφώνου» ανάμεσα στις δύο κομβικές για την αντιμετώπιση της φωτιάς υπηρεσίες είναι ότι, σύμφωνα με την Καθημερινή, οι αξιωματικοί που εκτελούσαν υπηρεσία εκφωνητών στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ τηλεφωνούνσαν στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής χωρίς να πάρουν καμία απάντηση.»

 17. avatar Citizen 7585465

  Ποιο κρατος δικαιου βρε λιμοκοντορε;Σε ποιο κρατος δικαιου επικινδυνοι δολοφονοι τρομοκρατες και ισοβιτες πανε σε ανοιχτου τυπου φυλακες;

 18. avatar τρομοκρατες φονιαδες

  αλλα παρολα αυτα ο ενας βαφει τα μαλλια, ο αλλος τα ματια με αι-λαινερ......
  τι να πεις.....

 19. avatar Αριστερός αγωνιστής

  ο φράχτης στην Χαλκίδα δεν το βλέπω να τον Κρατάει το σύντροφο .
  Μόνο αμα σκοντάψει πάνω σε κανένα λάχανο στο δρόμο για το νέο αντάρτικο

 20. avatar έρχονται ΕΚΛΟΓΕΣ

  H κυβέρνηση άρχισε τη θητεία της προσπαθώντας να αποφυλακίσει τους Ξηρούς. Και τώρα που η πτώση της είναι κοντά, πολύ κοντά, σπεύδει να δώσει ευνοΙκή μετάθεση του Κουφοντινα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει