Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας κατά περίπου τρεις μονάδες στην πρόθεση ψήφου καταγράφει νέα δημοσκόπηση, που διεξήγε η Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Έθνος».

Η σφυγμομέτρηση καταγράφει επίσης τι επιθυμούν οι πολίτες να πράξει η ελληνική Βουλή, αν η συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων εγκριθεί τελικά από τη γείτονα και έρθει προς έγκριση και στην Ελλάδα, αλλά καιποιον θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό.

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται με ποσοστό  22,3% (η έρευνα αφορά τους ψηφοφόρους από το Λεκανοπέδιο Αττικής).

Αναλυτικότερα:
Νέα Δημοκρατία 22,3%
ΣΥΡΙΖΑ 19,5%
Χρυσή Αυγή 7,4%
ΚΙΝΑΛ 6,6%
ΚΚΕ 6,5%
Ένωση Κεντρώων 2,5%
Λαϊκή Ενότητα 2,1%
ΑΝΕΛ 1,8%
Λευκό – Άκυρο 1,8%
Αποχή 7,5%

Σχετικά με τον «πρωθυπουργό που συμφέρει περισσότερο το νοικοκυριό» το 29% υποστηρίζει ότι είναι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, το 26% πιστεύει ότι είναι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ενώ το 40% απαντά «κανένας από τους δυο».

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, οι Έλληνες κρίνουν αρνητικά τη συμφωνία με τα Σκόπια που υπεγράφη στις Πρέσπες, για το όνομα της ΠΓΔΜ σε ποσοστό 55% ενώ θετικά το κρίνει το 37% των ερωτηθέντων.

Αν η συμφωνία περάσει όλα τα βήματα που πρέπει να γίνουν από τα Σκόπια και τελικά έλθει προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή, ένας στους δυο ψηφοφόρους (ποσοστό 50%) λέει ότι δεν πρέπει η ελληνική Βουλή να την επικυρώσει ενώ το 42% πιστεύει ότι πρέπει να κυρωθεί και από την ελληνική πλευρά.