Για ανοχή σε ακροδεξιές ρητορικές και πρακτικές κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ενώ δήλωσε πως την αμέσως επόμενη περίοδο θα γίνουν από την κυβέρνηση ευνοϊκές παρεμβάσεις στη φορολογία και τον κατώτατο μισθό. Επίσης, ανέφερε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας και η Εκκλησία είναι ανοιχτή σε διάλογο.

«Αντιλαμβάνομαι και σέβομαι τις ενστάσεις μερίδας του κόσμου, η ακραία όμως και βίαιη έκφρασή τους δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή. Το λιγότερο που μπορεί κανείς να πει για τη ΝΔ είναι πως δείχνει ανοχή σε ακροδεξιές ρητορικές και πρακτικές» σημείωσε ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε: «Με τη συμφωνία η χώρα μας πήρε πίσω πράγματα που είχαν χαθεί τα τελευταία 25 χρόνια, με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων που τώρα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους.

Κατοχυρώσαμε σύνθετη ονομασία, erga omnes και συνταγματική αναθεώρηση. Παραπλανούν τον κόσμο όσοι διαμαρτύρονται για την ιθαγένεια και τη μακεδονική γλώσσα, καθώς αφενός η ιθαγένεια διαχωρίζεται σαφώς από την εθνικότητα και αφετέρου η γλώσσα είχε κατοχυρωθεί εδώ και χρόνια και έχει αναγνωριστεί και από την ίδια τη χώρα μας το 1977».

Για τις εξελίξεις στην οικονομία μετά και την απόφαση του Eurogroup, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, τόνισε πως την αμέσως επόμενη περίοδο θα κάνουμε ευνοϊκές παρεμβάσεις στην φορολογία και τον κατώτατο μισθό» και συμπλήρωσε: «Ακόμα και για το αφορολόγητο, που έχει ψηφιστεί, θα διαπραγματευτούμε εκ νέου, με βάση τα νέα δεδομένα της οικονομίας και της συνολικής πορείας της χώρας μας. Όταν ξεκινούσε η πρώτη αξιολόγηση κανείς δεν περίμενε πως θα καταφέρναμε να υπερβούμε τα εμπόδια και να φτάσουμε ως εδώ. Και όμως τα καταφέραμε και έχει πλέον ανατραπεί υπέρ μας το κλίμα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε να κινούμαστε και να διαπραγματευόμαστε».

Σχετικά με το ζήτημα του διαχωρισμού του Κράτους από την Εκκλησία ο κ. Ρήγας επισήμανε: «Από την αρχή της διακυβέρνησής μας είχαμε ως στόχο την υλοποίηση των απαραίτητων θεσμικών αλλαγών, που θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός κράτους δικαίου και δημοκρατίας στον 21ο αιώνα. Αυτήν τη στιγμή οι συνθήκες για τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας έχουν ωριμάσει και η Εκκλησία είναι ανοιχτή σε διάλογο. Με συνεργασία και συνεννόηση θα καθοριστούν τα ακριβή πλαίσια και θα υλοποιηθεί η απαραίτητη αυτή θεσμική αλλαγή, με τον πιο ομαλό τρόπο».