Την πεποίθηση ότι ο Τουρισμός μπορεί να αναδειχθεί σε κεντρικό πυλώνα της οικονομικής πολιτικής και πρωταγωνιστής για την έξοδο της χώρας από την κρίση, διατύπωσε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά την τελετή παραλαβής τού νέου, αυτόνομου πλέον, υπουργείου.

Παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από την Τατιάνα Καραπαναγιώτη, η νέα υπουργός σημείωσε ότι θα υπάρξει συλλογική προσπάθεια, διευκρινίζοντας ότι μεμονωμένες ενέργειες δεν προωθούν τον Τουρισμό.

Δίνοντας το στίγμα των προθέσεών της, η νέα υπουργός υπογράμμισε ότι κατεύθυνση είναι η αποκατάσταση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό με στόχο, μεταξύ άλλων, την αποτελεσματική διαχείριση των κρίσεων. Η Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε λόγο για έκτακτο σχέδιο άμεσης ενεργοποίησης (πρόγραμμα εκατό ημερών) σημειώνοντας «ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Οι συνθήκες επιβάλλουν έργα και όχι λόγια», επισήμανε.

Από την πλευρά της, η απερχόμενη υπουργός Τατιάνα Καραπαναγιώτη στάθηκε στη βούληση της υπηρεσιακής κυβέρνησης να προτάξει τον τουρισμό ψηλά στην πολιτική ατζέντα και ζήτησε να αξιοποιηθεί το υφιστάμενο δεκαετές σχέδιο ανάπτυξης για τον τουρισμό.

Με αφορμή την υλοποίηση του αυτόνομου υπουργείου Τουρισμού, σε ανακοίνωσή του, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ) σημειώνει ότι η επανίδρυση υπουργείου Τουρισμού και ο διορισμός της Όλγας Κεφαλογιάννη ως υπουργού Τουρισμού αποτελούν σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και συγχρόνως εκπλήρωση μιας σημαντικής προσωπικής στρατηγικής εξαγγελίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Η επιτυχία όμως του εγχειρήματος για τη δημιουργία αυτόνομου Υπουργείου Τουρισμού, σύμφωνα με το ΞΕΕ, προϋποθέτει ότι το νέο υπουργείο θα εξοπλισθεί και θα θωρακισθεί με τα απαραίτητα νομοθετικά και διοικητικά «εργαλεία», έτσι ώστε να μπορεί να ασκεί πολιτική.