Η κυβέρνηση αυτή, όπως και κάθε κυβέρνηση, είναι αποφασισμένη να μην χαρίσει σε κανέναν το ρόλο του «αυτόκλητου σωτήρα» ή του τιμητή της νομιμότητας, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σημείωσε δε ότι η προστασία των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, η εγγύηση του θεμελιώδους αγαθού της ασφάλειας, είναι δουλειά του κράτους και όχι της οποιασδήποτε ομάδας, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να δώσουμε επιχειρήματα σε αυτούς που επιδιώκουν να εμφανίσουν τις Αρχές αδύναμες να προστατεύουν τον πολίτη. «Διότι μόνο με περισσότερη ασφάλεια- επισήμανε ο πρωθυπουργός- μπορούμε να έχουμε και περισσότερη δημοκρατία, ισότητα, δικαιοσύνη, ανάπτυξη και ευημερία για όλους τους πολίτες».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Πικραμμένος, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, ζήτησε την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης, τόσο για τη διασφάλιση του ομαλού κλίματος κατά την προεκλογική περίοδο όσο και για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αφού ενημέρωσε τον κ. Πικραμμένο για τα θέματα του υπουργείου και τις δυσκολίες που παρουσιάζονται, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα, τον διαβεβαίωσε ότι το προσωπικό και των τριών Σωμάτων Ασφαλείας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, εργάζεται με αυταπάρνηση και με υψηλό αίσθημα ευθύνης.