Μια επιθετική ανακοίνωση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε η «Δημιουργία Ξανά» του Θάνου Τζήμερου, με αφορμή τη συμπλήρωση οχτώ χρόνων από την τραγωδία στη Μarfin, το Μάιο του 2010.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «οι πυρπολητές της MARFIN ήταν (και είναι) η ομάδα κρούσης του ΣΥΡΙΖΑ και των δορυφόρων του».

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Δεν ήταν αριστεροί επαναστάτες, δεν πάλευαν για την επικράτηση της δικτατορίας του προλεταριάτου. Πάλευαν για να ζήσουν την οικογένειά τους. Γι’ αυτό, σύμφωνα με το αριστερό αξιακό σύστημα, έπρεπε να πεθάνουν. Αν και πέρασαν 8 χρόνια από εκείνη τη μαύρη μέρα της 5ης Μαΐου του 2010, η δολοφονία των εργαζομένων της MARFIN παραμένει ανεξιχνίαστη, μολονότι υπάρχουν και φωτογραφίες και βίντεο και αυτόπτες μάρτυρες.

Ο λόγος είναι απλός: οι πυρπολητές της MARFIN ήταν (και είναι) η ομάδα κρούσης του ΣΥΡΙΖΑ και των δορυφόρων του. Να μην ξεχνάμε ότι το ειδεχθές έγκλημα έγινε στο πλαίσιο ογκώδους διαδήλωσης την οποία οργάνωσαν τα αριστεροκρατούμενα συνδικάτα της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της 1ης δανειακής σύμβασης που συνηθίσαμε να αποκαλούμε μνημόνιο.

Κατά της γενναίας απόφασης, δηλαδή, των κρατών της Ε.Ε. να δεσμεύσουν, από τους φόρους των πολιτών τους, το ιλιγγιώδες ποσό των 110 δισ. (θα επακολουθούσε και δεύτερη σύμβαση με άλλα 130 δισ.) με επιτόκιο δανεισμού μικρότερο από αυτό που δανείζονται τα ίδια, για να μας σώσουν από μια άτακτη χρεοκοπία που θα μας οδηγούσε σε κατάσταση χειρότερη από αυτή της Βενεζουέλας».Το πολιτικό σύστημα κάνει τα πάντα για να ξεχαστεί αυτό το έγκλημα.

Οι μεν αριστεροί για να αποσείσουν από πάνω τους τις ευθύνες της ηθικής και φυσικής αυτουργίας, οι δε δεξιοί για να ξορκίσουν τη διαχρονική απραξία τους και την εγκληματική τους ανευθυνότητα κάθε φορά που «καιγόταν η Αθήνα». Άλλωστε, το 2010, και η ΝΔ ήταν «αντιμνημονιακή».

Έχουν απομείνει μερικοί πολίτες και η «Δημιουργία, ξανά!» που επιμένουμε να θυμόμαστε τη δολοφονία των εργαζομένων της MARFIN. Έτσι, ομάδα της «Δημιουργίας» βρέθηκε στον τόπο του μαρτυρίου, στη Σταδίου, για να καταθέσει μερικά λουλούδια στη μνήμη της Παρασκευής Ζούλια, του Επαμεινώνδα Τσακάλη, της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου και του αγέννητου παιδιού της.

Και να καταδικάσει τον φασισμό, όποιο χρώμα κι αν έχει. Διότι, να μην ξεχνάμε, ο κόκκινος φασισμός είναι αυτός που επώασε το αυγό του φιδιού και έστρωσε το κόκκινο χαλί στον μαύρο. Με ηθικούς αυτουργούς, τα δήθεν αστικά κόμματα που κοιτούσαν αδιάφορα.

Η “Δημιουργία, ξανά!” δεν αρκείται στη φραστική καταδίκη του εγκλήματος. Υπόσχεται ότι θα φέρει στο εδώλιο του κατηγορουμένου και τους δολοφόνους της MARFIN και τους «υψηλά ιστάμενους» προστάτες τους. Αρκεί οι πολίτες να της δώσουν τη δύναμη.