Ορίζοντα το 2016 θα έχει η επισκόπηση των δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης που θα διενεργήσει το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

Σήμερα υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και του Κέντρου για την εκπόνηση της μελέτης για την επισκόπηση των δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης 2013 -2016.

Σημειώνεται πως μέχρι τώρα ήταν γνωστό πως το ΚΕΠΕ θα κατέγραφε τις κρατικές δαπάνες της περιόδου 2013 – 2014 ώστε στα πλαίσια του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής να υπάρξουν περικοπές δαπανών 11,5 δισ. ευρώ. Ωστόσο, φαίνεται πως η μελέτη θα επεκταθεί περαιτέρω, κάτι που διασταλτικά ερμηνεύεται ως πρόσθετες εξοικονομήσεις για την διετία 2015 -2016.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που υπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη η μελέτη για την επισκόπηση των δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης θα κοστίσει 73.800 ευρώ.

Με άλλη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών συγκροτήθηκε τριμελής επιτροπή παρακολούθησης και παραλαβής τους έργου της εκπόνησης της μελέτης η οποία θα συνεργασθεί με το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.