«Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με την Τουρκική πλευρά για την άμεση διευθέτηση του ζητήματος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την σύλληψη δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τουρκικό περίπολο στις Καστανιές του Έβρου.

Πρόσθεσε δε, πως ο Έλληνας ΑΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης είχε επαφή με τον ομόλογό του κ. Ακάρ.

Όπως δήλωσε ο κ Τζανακόπουλος αναφερόμενος στο περιστατικό, τόνισε πως σύμφωνα με πληροφορίες έγινε από λάθος καθώς λόγω των καιρικών συνθηκών (οι δυο στρατιωτικοί) βγήκαν από το δρομολόγιό τους και συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό εκπρόσωπο η Αθήνα αναμένει να γίνει κάποια δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για παράνομη είσοδο στη Τουρκία και στη συνέχεια η επιστροφή τους στην Ελλάδα. Χαρακτήρισε δε «συνωμοσιολογικά σενάρια τα περί ανταλλαγής με τους 8» τούρκους στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα και η Τουρκία ζητά να της εκδοθούν ώστε να δικαστούν ως πραξικοπηματίες.

Ερωτηθείς γιατί δεν ακολουθείται και σε αυτή την περίπτωση η διαδικασία παλαιότερων περιπτώσεων κατά τις οποίες υπήρχε συνεννόηση μεταξύ τοπικών διοικητών και οι στρατιωτικοί επιστρέφονταν στις χώρες τους, ο κ Τζανακόπουλος δήλωσε πως από την στιγμή που οι τουρκικές Αρχές προχώρησαν σε σύλληψη, πρέπει να ακολουθήσουν την νομική διαδικασία που προβλέπει η νομοθεσία τους.