Άτυπη έναρξη της προεκλογικής περιόδου αποτέλεσε η χθεσινή πρεμιέρα της εκλογικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι επισήμως η προεκλογική περίοδος για την Ιπποκράτους θα ξεκινήσει στις 6 Απριλίου με τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου. Από την πρώτη ομιλία Βενιζέλου στην εκλογική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ φάνηκε ωστόσο ότι η προεκλογική τακτική του ΠΑΣΟΚ θα βασιστεί σε τρεις άξονες:

Πρώτον, στον επιμερισμό των ευθυνών για τις αποφάσεις της τελευταίας διετίας χρησιμοποιώντας την παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «συγκυβερνώσας» παράταξης στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Δεύτερον,
στο να πείσει ότι δίνει τον προεκλογικό αγώνα ως νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που λόγω της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών μπορεί να εγγυηθεί την εφαρμογή του Μνημονίου 2 και των δεσμεύσεων της Ελλάδας έναντι των δανειστών της.

Τρίτον
, να ηγηθεί των λεγόμενων «μνημονιακών» δυνάμεων έναντι των «αντιμνημονιακών», εξισώνοντας την παραδοσιακή Αριστερά και την «υπερσυντηρητική ακραία αντιπολίτευση» – όπως είπε – για τις οποίες υποστηρίζει ότι «δεν έχουν να προτείνουν καμία ρεαλιστική και υπεύθυνη λύση εξόδου από την κρίση».

Η τακτική αυτή περνά μέσα από τους υψηλούς τόνους έναντι της Νέας Δημοκρατίας αλλά και της προσπάθειας να δοθεί η εικόνα ότι για την κρίση ευθύνες έχουν όλοι και όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ» στόχο που έχει η χθεσινή του φράση ότι «το τεκμήριο της αθωότητας έχει χαθεί για όλους». Χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με αναφορά στην παρέμβαση της ΝΔ για τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ αλλά και την προεκλογική δέσμευση για ακύρωση του χαρατσιού της ΔΕΗ, έκανε λόγο για παροξυσμό λαϊκισμού από την πλευρά της ΝΔ αναφέροντας ότι «η ΝΔ επιχειρεί να ασκήσει αντιπολίτευση προεκλογικά σε αποφάσεις που έχουν συνυπογράψει ο κ. Σαμαράς και οι υπουργοί της ΝΔ και έχουν εγκρίνει οι βουλευτές της».