Εξαιρετικά άδικη χαρακτήρισε την εξαίρεση του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ταξί από το άνοιγμα ο πρώην υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης. «Υπάρχει κάτι πιο σημαντικό και σοβαρό, αν το ελληνικό πολιτικό σύστημα θα συνεχίσει να πορεύεται με τη λογική των εξαιρέσεων», τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Αν γίνει είναι εξαιρετικά άδικο, πώς μπορεί μία πολιτική ηγεσία, μία κυβέρνηση να εξηγήσει πως εφαρμόζει οριζόντιες περικοπές, φορολογεί τις επιχειρήσεις κλπ και σε μία συντεχνία λέει ναι», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, κάνοντας λόγο για μικροκομματικά κριτήρια

«Δεν αφορά μόνο τη ΝΔ, και το ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα έχουν παίξει αυτό το παιχνίδι της αγάπης, ο αποκλειστικός λόγος είναι η προνομιακή σχέση με μία κοινωνική ομάδα», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τον αριθμό των αδειών, ο κ. Ραγκούσης είπε πως το νομοσχέδιο που είχε επεξεργαστεί ο ίδιος προέβλεπε μία εταιρεία να μπορεί να έχει έως δέκα άδειες ενώ το νομοσχέδιο Βορίδη προβλέπει όπως μία εταιρεία μπορεί να έχει το 10% των αδειών σε μία περιοχή. «Αυτό σημαίνει πως μία εταιρεία μπορεί να συγκεντερώσει πχ στην Αττική 1400 άδειες», τόνισε.

«Δεν είναι θέμα αντιπαράθεσης με μία επαγγελματική ομάδα, δεν υπάρχει κανένα κλειστό επάγγελμα, υπάρχει ερώτημα για το πολιτικό σύστημα της χώρας», κατέληξε ο κ. Ραγκούσης.