Απίστευτη… προειδοποίηση προς την Ελλάδα εξέδωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε για το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών.

Πιο αναλυτικά, ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι οι εκλογές είναι πιθανό να λειτουργήσουν ως «φρένο» στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας από τον ανταποκριτή του Mega στο Βερολίνο, Παντελή Βαλασόπουλο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφκανγκ Σόιμπλε απάντησε ότι «ο ελληνικός λαός επέλεξε ότι πρέπει να γίνουν εκλογές και αυτό είναι η επιθυμία του».

«Εμείς -πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε- δεν έχουμε να πούμε τίποτα πάνω σε αυτό. Ο κύριος Παπαδήμος μας ενημέρωσε ότι στην Ελλάδα η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θέλει την παραμονή στο ευρώ και επιθυμεί την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Έτσι, ελπίζουμε ότι και μετά τις εκλογές θα επικρατήσουν οι δυνάμεις αυτές. Πάντως, η αλληλεγγύη μας δεν είναι μονόδρομος. Στην Ελλάδα είστε η κοιτίδα της Δημοκρατίας, αν και πέρασαν πολλά χρόνια από τότε. Έχετε Δημοκρατία. Εσείς αποφασίζετε για το μέλλον σας. Το μέλλον της Ελλάδας είναι στα χέρια σας».