«Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης αντεπίθεσης για την παράταξη, με ειλικρίνεια και ήθος», τόνισε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Έξαρχος, στην έναρξη της πρώτης συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος,  υπό την προεδρία του νέου προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο Β. Έξαρχος υποστήριξε ότι όσοι έκαναν προβλέψεις πως το ΠΑΣΟΚ είναι «τελειωμένο», θα πρέπει «να κάνουν τους λογαριασμούς τους» και πως «όσοι με περίσσεια αλαζονεία νόμιζαν ότι θα παίξουν χωρίς αντίπαλο, πρέπει να ξέρουν ότι ο αγώνας τώρα άρχισε».

Υπογράμμισε δε ότι με τη μεγάλη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής, οι φίλοι του κόμματος έστειλαν «το πολύ ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα» ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και παραμένει δυνατό και είναι έτοιμο για νέους αγώνες», καθώς και το μήνυμα για «αμέριστη στήριξή τους στον Ευ. Βενιζέλο», στον οποίο, όπως συμπλήρωσε, έδωσαν την ισχυρή εντολή να οδηγήσει την παράταξη σε νέες νίκες, με πρώτη εκείνη στις επερχόμενες εκλογές.

Επιπλέον, ο κ. Έξαρχος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι και στην περίπτωση του κ. Βενιζέλου θα επιβεβαιωθεί η παράδοση της παράταξης να εκλέγεται πρωθυπουργός, όποιος διατελεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη, τόνισε ότι η ΚΟ θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό σε αυτή την ιστορική περίοδο για τη χώρα και την παράταξη και, παράλληλα, ευχαρίστησε τον πρώην πρόεδρο του κόμματος Γιώργο Α. Παπανδρέου για τη συνεργασία του με την Κοινοβουλευτική Ομάδα και τη συνεισφορά του σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα και την παράταξη.

Επίσης, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Παπανδρέου από διαφορετικά μετερίζια θα στηρίξει τον αγώνα για τη σωτηρία της χώρας και θα συμβάλλει στη διασφάλιση της ενότητας και στη νίκη της παράταξης.

Τέλος, ο κ. Έξαρχος επισήμανε ότι «θα πρέπει να μιλήσουμε για τις προοπτικές της χώρας».