Η «σφήνα» Πάγκαλου για να βρεθεί μία τρίτη υποψηφιότητα ανάμεσα σε Βενιζέλο και Παπουτσή, δύσκολα θα προχωρήσει και όπως έλεγαν χθες στελέχη της αντιπροεδρίας, δεν ήταν και αυτός ο στόχος της πρωτοβουλίας του.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κάλεσε στο γραφείο του βουλευτές και στελέχη με στόχο να βρεθεί και μία δεύτερη «αντιβενιζελική» υποψηφιότητα, συζητώντας πάνω σε ένα κείμενο – πλατφόρμα με τίτλο «Για μία ηγεσία προοπτικής και Μεταρρυθμίσεων», πληροφορίες ωστόσο μετά από αυτή τη συνάντηση αναφέρουν ότι δύσκολα θα υπάρξει τρίτη υποψηφιότητα.

Στη συνάντηση πέραν εκείνων που αρνήθηκαν ευγενικά να παραστούν λέγοντας ότι έχουν κάνει ήδη την επιλογή τους, υπήρχαν και αρκετοί που ενώ λένε ότι θα στηρίξουν Βενιζέλο, παραβρέθηκαν όπως παραβρέθηκαν και κάποιοι που αναζητούν λύση ανάμεσα σε αυτήν των Βενιζέλου και Παπουτσή.

Ο Γ. Ραγκούσης και ο Ηλ. Μόσιαλος πάντως (αν και στηρίζουν την κίνηση των Νέων Μεταρρυθμιστών) δεν παραβρέθηκαν τελικά ενώ σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες στο κάλεσμα Πάγκαλου ανταποκρίθηκαν βουλευτές όπως ο Ντ. Βρεττός, ο Μ. Μπετενιώτης, ο Σ. Εμινίδης, ο Π. Ασπραδάκης, η Μ. Θεοχάρη, η Αικ. Περλεπέ ο Σ. Κεδίκογλου και ο Ηλ. Καρανίκας.

Οι πληροφορίες λένε ότι υπήρξε μεγάλη προσπάθεια του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Γ. Ραγκούση να βρει ρόλο υποψηφίου προέδρου μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία του Θ. Πάγκαλου, αλλά φαίνεται ότι δεύτερες σκέψεις επικράτησαν και αφού μέτρησε τα κουκιά, τελικά ο κ. Ραγκούσης δε θα κάνει το βήμα.

Άλλωστε, όπως έλεγαν στελέχη των Νέων Μεταρρυθμιστών από τη στιγμή που ο Θ. Πάγκαλος έχει αποσαφηνίσει ότι δεν έχει αρχηγικές βλέψεις, αυτός ο χώρος έχει φυσική επικεφαλής την Ά. Διαμαντοπούλου και η υπουργός Παιδείας έχει αποφασίσει ότι δε θα θέσει υποψηφιότητα σε αυτήν την αναμέτρηση, τότε ο στόχος τους θα είναι η καταγραφή της δύναμής τους εντός ΠΑΣΟΚ.

«Φυσικά και η κ. Διαμαντοπούλου θα επιλέξει ποιος θα στηρίξει. Όποιος διεκδικεί διακριτό ρόλο την επόμενη ημέρα δε μπορεί σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές να επιλέγει λευκό» έλεγαν στελέχη των Νέων Μεταρρυθμιστών χθες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κ. Διαμαντοπούλου μάλλον θα στηρίξει την υποψηφιότητα Βενιζέλου, έχοντας στόχο τη διακριτή παρουσία της ομάδας της εντός ΠΑΣΟΚ στην προσυνεδριακή και συνεδριακή διαδικασία.