Πρόσκληση Κουντουρά για επενδύσεις στον ελληνικό τουρισμό

Την απηύθυνε από το βήμα του Capital Link Ιnvest in Greece Forum στη Νέα Υόρκη


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:55
12/12/2017
Πρόσκληση Κουντουρά για επενδύσεις στον ελληνικό τουρισμό
3
loading

Πρόσκληση για επενδύσεις στην Ελλάδα και στον ελληνικό τουρισμό, απηύθυνε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, από το βήμα του Capital Link Ιnvest in Greece Forum στη Νέα Υόρκη.

Η κ. Κουντουρά προσκάλεσε τους διεθνείς επενδυτές να αξιοποιήσουν τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα και να επενδύσουν στον δυναμικά αναπτυσσόμενο τουριστικό τομέα, μιλώντας στο συνέδριο που διοργανώθηκε στη Νέα Υόρκη, σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της αμερικάνικης μεγαλούπολης και μεγάλες διεθνείς επενδυτικές τράπεζες και οργανισμούς.

Η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στις συνθήκες σταθερότητας και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας που εξασφάλισε η ελληνική κυβέρνηση με ισχυρή πολιτική βούληση και συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο, και στο φιλικό και ελκυστικό περιβάλλον για την προσέλκυση και προώθηση νέων επενδύσεων.

Το υπουργείο Τουρισμού, τόνισε, υλοποιεί την επιτυχημένη εθνική περιφερειακή τουριστική πολιτική, με στόχο να εδραιώσει την Ελλάδα ως παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο. «Μέσα από την επίτευξη των στρατηγικών αναπτυξιακών στόχων της τουριστικής πολιτικής, με έμφαση στην επιμήκυνση της θερινής περιόδου, το άνοιγμα νέων ξένων αγορών επισκεπτών υψηλής αγοραστικής δύναμης, την προώθηση νέων προορισμών και την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, έχει δημιουργηθεί το πλαίσιο για νέες επενδύσεις υψηλής απόδοσης στην ελληνική τουριστική αγορά και ήδη έχει εκδηλωθεί σημαντικό διεθνές ενδιαφέρον», σημείωσε η κ. Κουντουρά, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η υπουργός σημείωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα ισχυροποιεί το θεσμικό της ρόλο στα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων για τον τουρισμό, συνεργάζεται στενά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού τον ΟΟΣΑ και με άλλους διεθνείς θεσμούς και φορείς, και ενισχύει τη διεθνή της παρουσία και θέση ως ελκυστικός τουριστικός και επενδυτικός προορισμός.

Ειδικότερα, για την αμερικανική αγορά αναφέρθηκε σε μία σειρά στοχευμένων πρωτοβουλιών που υλοποιήθηκαν και οδήγησαν σε διψήφια ετήσια αύξηση των αφίξεων στην Ελλάδα συνεχόμενα την τελευταία τριετία, στη σημαντική αύξηση της συνδεσιμότητας και των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων, στις διμερείς επαφές με κορυφαίους Αμερικανικούς Ομίλους που διερευνούν συγκεκριμένες ευκαιρίες να δραστηριοποιηθούν στον τουρισμό και στο real estate, καθώς και σε επενδυτικές κινήσεις που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη από κορυφαίες αμερικανικές ξενοδοχειακές αλυσίδες που εισέρχονται στην ελληνική τουριστική αγορά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Νίκος χασαπης

    Άσε έχω ένα πιο σίγουρο για τον ιππόδρομο

  2. avatar Ω ναι!

    Εδω ΜΙΑ ερμη επενδυση στο Ελληνικό ήθελε να κάνει οι Καταρριανοι και την πολεμουσατε...Ναι, ελατε να ζησετε το ονειρο!

  3. avatar Η πρόσκληση

    συνοδεύεται με ήχους από τους ύμνους στην χούντα του πατέρα κουντουρά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει