Κάθετα αντίθετος στην επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα αυτήν την περίοδο είναι ο Θεόδωρος Πάγκαλος, όπως τόνισε με τηλεοπτικές του δηλώσεις. Παράλληλα, ο πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει «ψώνιο», ανάλογο με τον Πάνο Καμμένο.

Σχετικά με την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, είπε: «Το θέμα της Ελλάδας είναι να μας αφήσει ήσυχους η Τουρκία, η οποία κλιμακώνει την επιθετικότητά της. Πριν από μερικά χρόνια δεν έθετε θέμα Θράκης, αλλά τώρα θα θέσει».

Ενώ, με τις δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, επισήμανε: «Κάκιστα έρχεται αυτήν την περίοδο στην Αθήνα. Είναι άκαιρο το θέμα, δεν ωφελεί σε τίποτα. Κανείς δεν θα του δώσει σημασία. Έπρεπε να την ακυρώσουν». Ή αλλιώς: «Θα μπορούσαμε να τον στείλουμε πρώτα στην Θράκη και μετά στην Αθήνα και ανάλογα με τις δηλώσεις του εκεί να του πούμε ότι “αρρώστησε ο Τσίπρας και ματαιώνεται για αργότερα η συνάντησή σας”».

«δεν μπορεί να μην ασχημονήσει», συμπλήρωσε όσον αφορά τη συμπεριφορά του Ερντογάν, ενώ είπε ότι για την παρουσία του στη Θράκη, οι μουσουλμάνοι της περιοχής «θα πανηγυρίσουν σαν να έμπαινε ένας Έλληνας απελευθερωτής στην Κωνσταντινούπολη».

Τέλος, επισήμανε ότι ο Τούρκος πρόεδρος «έχει ψώνιο, ανάλογο με τον Πάνο Καμμένο», γιατί ντύνεται με παραδοσιακές στολές και έχει συνοδεία με «γενιτσάρους».