Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για την ηγεσία του νέου προοδευτικού φορέα Φώφη Γεννηματά μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ αντέκρουσε τις αιχμές που είχε αφήσει εις βάρος της ο Νίκος Ανδρουλάκης έχοντας μιλήσει για οικογενειοκρατία και πολιτικούς με κληρονομικό δικαίωμα.

Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για χτυπήματα κάτω από τη μέση. «Είναι πολιτική μου επιλογή να μην μπαίνω σε μικρότητες και χτυπήματα κάτω από τη μέση. Προτεραιότητά μου είναι η ολοκλήρωση του εγχειρήματος. Προφανώς δεν βοηθούν αυτές οι δηλώσεις. Τι σημαίνει οικογενειοκρατία. Το ακούω 17 χρόνια που είμαι στην πολιτική. Ο Γιώργος Γεννηματάς δεν υπήρξε ποτέ τζάκι της πολιτικής. Πολεμήθηκε από τους μηχανισμούς», σημείωσε. Υπενθύμισε ότι η ίδια δραστηριοποιήθηκε στην πολιτική αφού πέρασαν έξι χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Γεννηματά.

Ο κ. Ανδρουλάκης, σε δική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ είχε πει τα εξής: «Για εμένα στρατηγικός αντίπαλος είναι το κληρονομικό δικαίωμα στην πολιτική. Είχες μια κληρονομιά, είχε κάποιος χρήματα, γίνεσαι ισχυρότερος. Ήταν ο πατέρας σου πολιτικός; Αρα πιθανότατα να γίνεις κι εσύ πολιτικός σε σχέση με κάποιον που δεν έχει την κληρονομική ισχύ. Εγώ δεν θέλω αυτή την κοινωνία.»

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι οι χιλιάδες ψηφοφόροι που προσήλθαν στις κάλπες την προηγούμενη Κυριακή, έστειλαν μηνύμα στη κυβέρνηση. «Έχουν ανησυχήσει πολύ και στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ. Βλέπουν ότι υπάρχει ένας προοδευτικός πόλης που ισχυροποιείται», τόνισε. Παραδέχθηκε ότι δεν φανταζόταν τόσο μεγάλη συμμετοχή η οποία αποτελεί μήνυμα και προς όλους τους εμπλεκόμενους στο εγχείρημα.

«Ο κόσμος μας λέει να προχωρήσουμε. Επιλέξαμε την ανανέωση, η προσπάθεια πέτυχε και προχωράμε», τόνισε.

Για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, είπε ότι πάντα ένας δεύτερος γύρος είναι πιο διχαστικός. «Εγώ δεν θα μπω σε αυτή τη λογική. Αν ζητούσε ο κ. Ανδρουλάκης να μην υπάρξει δεύτερος γύρος θα το συζητούσα. Καλώ τους πολίτες που ήρθαν την πρώτη Κυριακή να έρθουν και τη δεύτερη», είπε. Επανέλαβε ότι ο νέος φορές δε γίνει συμπλήρωμα κανενός άλλου κόμματος.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης χαρακτήρισε τις χθεσινές ανακοινώσεις του Αλέξη Τσίπρα για το κοινωνικό μέρισμα ως «αντίδωρο από τα λάφυρα της υπερφορολόγησης». Για τη τελική στάση της ΔΗΣΥ θα αποφασίσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα τόνισε.