«Μας είχαν απαγορέψει να προχωρήσουμε τη διαδικασία για 4 μήνες. Υπάρχει αναρτημένο και στο δελτίο τύπου του Χρήστου Σπίρτζη», δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, απαντώντας στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Επικαλούμενος σειρά εγγράφων σημείωσε ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων πρέπει «να τιμά το λόγο της»

«Ή θα έχουμε την παρρησία των λόγων μας και θα τον τιμούμε -ειδικά δε όταν πρόκειται για μια ανεξάρτητη Αρχή- ή αλλιώς δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε» σημείωσε ο κ. Μαυραγάνης, και κάλεσε την Αρχή να «ανακαλέσει αυτά που είπε», διαφορετικά, τόνισε, «έχουμε όλοι πρόβλημα επικοινωνίας».

Ο υφυπουργός επικαλέστηκε γνωμοδότηση της Αρχής, από τις 30/1/2017, στην οποία υποστήριζε ότι θίγονται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, καθώς θα φαίνονται οι διαδρομές τους.

«Η Αρχή μας απαγόρεψε τη δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης και τώρα δε λέει αλήθεια», σημείωσε ο υφυπουργός Μεταφορών και ανέφερε ότι υπήρξε πρόσκληση του υπουργείο προς την Αρχή για διάλογο, η οποία απορρίφθηκε με την αιτιολογία ότι «η Αρχή δε μετακινείται».

«Δεν θέλουν διάλογο», εκτίμησε ο Ν. Μαυραγάνης.

Ο κ. Μαυραγάνης υπογράμμισε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρχουν, στα εκδοτήρια, κανονικά τα ηλεκτρονικά εισιτήρια μονής διαδρομής, ενώ μέχρι τότε οι πολίτες που έχουν παλιά χάρτινα εισιτήρια αχρησιμοποίητα, θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν.

Τόνισε, επίσης, ότι σε 7 με 8 ημέρες θα έχει ομαλοποιηθεί πλήρως η κατάσταση με τις προσωποποιημένες κάρτες.

Έως τώρα έχουν εκδοθεί περίπου 180 χιλιάδες κάρτες και απομένουν περίπου 70 χιλιάδες. Επίσης, στα εκδοτήρια έχουν συγκεντρωθεί περίπου 10 χιλιάδες ανοικτοί φάκελοι για την έκδοση καρτών και γίνεται η επεξεργασία τους για να αποσταλούν οι κάρτες με το ταχυδρομείο.