Με τους δημάρχους της περιφέρειας Θεσσαλίας συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, με θέμα συζήτησης τα προγράμματα Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωφελούς εργασίας.

Σε δηλώσεις της σχετικά με την αγορά εργασίας στην Ελλάδα, η κ. Αντωνοπούλου σημείωσε πως «από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον μήνα Ιούλιο, έχουν δημιουργηθεί 250.000 θέσεις εργασίας», επισημαίνοντας πως περίπου οι μισές θέσεις εργασίας είναι μερικής απασχόλησης και οι άλλες μισές είναι πλήρους απασχόλησης.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, τα παραπάνω δεν είναι για την κυβέρνηση κάποιο success story, καθώς υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα 1 εκατ. άνεργοι, όμως συμπλήρωσε πως «βάλαμε “φρένο” στην καταστροφή που είχε ήδη δημιουργεί και αυξανόταν».

Σχετικά με τα προγράμματα Κοινωφελούς εργασίας των δήμων, το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει ότι επισήμανε πως «όλοι οι δήμοι έχουν καταλάβει πως τα προγράμματα αυτά είναι για να υποστηρίζουν τους ανέργους», σημειώνοντας πως η κοινωφελής εργασία «συνδέει τους ανέργους με έργα που υλοποιεί ο δήμος τα οποία να αποδίδουν το μέγιστο όφελος στην τοπική κοινωνία».

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Θεσσαλίας, Γιώργος Κωτσός, υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας «είναι μια απάντηση και όχι η λύση στο πρόβλημα της ανεργίας, καθώς δίνει δυνατότητα στους ανέργους να απασχοληθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και στους δήμους να αξιοποιήσουν τα προγράμματα ως απάντηση στο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού».