«Δεν ξέρω αν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Σπίρτζης οδηγήθηκαν στην υπογραφή της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με χαρά ή με… δάκρυα στα μάτια, δήλωσε ο  αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν ήταν μόνο αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας ως αντιπολίτευση, αλλά έκαναν και ό,τι μπορούσαν επί μια διετία για να καθυστερήσουν μια σχεδόν ολοκληρωμένη διαδικασία από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο κ. Σταθάκης μας κατηγορούσε ότι ήμασταν έτοιμοι να ξεπουλήσουμε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έναντι 300.000.000 ευρώ – που είχε ανακαλύψει ο ίδιος – ενώ σήμερα η συμφωνία υπογράφηκε με 45.000.000 ευρώ.

Εν πάση περιπτώσει, τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο κι εγώ προσωπικά, που είχα ξεκινήσει τη συγκεκριμένη διαδικασία, είμαστε ικανοποιημένοι διότι με την πώληση στην TRENITALIA, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπορεί να ανέβει κατηγορία στην Ευρώπη.

Ελπίζουμε ότι δεν θα βρεθεί και πάλι ένας σύμβουλος του πρωθυπουργού να στείλει και τους Ιταλούς εκεί που έστειλε την Eldorado Gold o κ. Καρανίκας».