Αυξάνονται και πληθύνονται οι μνηστήρες για την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Μετά την Φώφη Γεννηματά, τον Γιώργο Καμίνη, τον Γιάννη Ραγκούση και τον Γιάννη Μανιάτη και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος θα διεκδικήσει την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Η ανακοίνωση αναμένεται να γίνει τα επόμενα 24ωρα, σύμφωνα με την «Ελευθερία του Τύπου». Θα έχει, ωστόσο, λιτό χαρακτήρα (δελτίο Τύπου) και όχι την πανηγυρική μορφή συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το τελευταίο διάστημα ο βουλευτής Αρκαδίας είχε δεχθεί εισηγήσεις από μέλη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ομάδας του «Ελλάδα 2030» να είναι υποψήφιος.

Το βασικότερο επιχείρημα των εν λόγω παροτρύνσεων ήταν η επιτυχημένη πορεία της υποψηφιότητάς του στις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ το 2015 (22%). Όπως και η ενωτική στάση που επέδειξε μετά την ήττα του, προασπίζοντας το συμφέρον της παράταξης και όχι τις προσωπικές του φιλοδοξίες – θέση που αποτυπώθηκε και στην αγαστή συνεργασία του με την Φώφη Γεννηματά.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Πλέον ο Κωνσταντινόπουλος φιλοδοξεί, μέσω της υποψηφιότητας του, να εκφράσει τη νέα γενιά της παράταξης και της κοινωνίας – γιαυτό και η καμπάνια του θα πραγματοποιηθεί κυρίως στο Διαδίκτυο.

Την ίδια στιγμή κλειστά κρατάει τα χαρτιά του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. «Το θέμα είναι η εκλογή επικεφαλής για ποιον φορέα; Θέση δική μου είναι για έναν πραγματικό νέο, ενιαίο φορέα με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων. Χωρίς αυτή δεν γίνεται» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ επαναφέροντας την πρόταση της διπλής κάλπης.