Δριμεία επίθεση κατά του Ευάγγελου Αργύρη, γ’ αντιπροέδρου της Βουλής εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου για το πόθεν έσχες των βουλευτών.

Σε συνέντευξή του στον «Βήμα 99,5» ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε «απαράδεκτη την παρουσία του στο προεδρείο της Βουλής».

Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, «πρέπει ο κύριος αυτός να σηκωθεί να φύγει. Δεν μπορώ να έχω καμία σχέση μαζί του. Δημιούργησε ένα τερατώδες ζήτημα εις βάρος μου και εις βάρος άλλων συναδέλφων ενδεχομένως». Πάντως, στο ερώτημα εάν θα πρέπει να είναι πιο ουσιαστικός ο έλεγχος των «πόθεν έσχες», ο κ. Πάγκαλος πρότεινε να συσταθεί διακομματική επιτροπή η οποία να ελέγχει τις δηλώσεις όσων εμφανίζουν διαφοροποιήσεις προς την κατεύθυνση «όσων γίνονται πλουσιότεροι».

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, ο κ. Πάγκαλος τάχθηκε εκ νέου κατά των πρόωρων εκλογών, αναφέροντας πως εάν είναι δυνατόν πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο. Με δεδομένες, άλλωστε, και τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι εάν γίνονταν τώρα εκλογές δεν θα προέκυπτε αυτοδύναμη κυβέρνηση, ο κ. Πάγκαλος αναρωτήθηκε «τι νόημα θα είχε να κάνουμε εκλογές για να επανέλθουμε στα ίδια;».

Όσον αφορά τη συνεργασία των υπουργών, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι δεν έχει διαπιστώσει προσπάθεια υπονόμευσης της κυβέρνησης Παπαδήμου ούτε από την πλευρά της ΝΔ ούτε από την πλευρά του ΛΑΟΣ. Έκανε, δε, λόγο για «δραματοποίηση του θέματος των επικουρικών συντάξεων».

Σχολιάζοντας την «επόμενη ημέρα» στο ΠΑΣΟΚ και στο ερώτημα εάν θα πρέπει να παραμείνουν στην κυβέρνηση οι υπουργοί, που θα θέσουν επισήμως υποψηφιότητα, ο κ. Πάγκαλος απάντησε πως κατά την άποψή του «όταν είσαι υποψήφιος δεν πρέπει να έχεις κυβερνητική θέση».

Συμπλήρωσε, όμως, ότι εάν οι πολιτικοί αρχηγοί ή ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος τους ζητήσουν να μην αποχωρήσουν τότε οι υπουργοί αυτοί θα πρέπει να μείνουν στη θέση τους. Ο κ. Πάγκαλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ «έχει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα» και «θα πρέπει να διαλέξει άμεση εκλογή αρχηγού με προσφυγή στο σύνολο των πολιτών», ενώ πρότεινε και τη διεξαγωγή συνεδρίου.