Μπαράζ επαφών έχει στην Κύπρο ο Νίκος Κοτζιάς, υπό το φως των αποκαλύψεων των προθέσεων που έχει η Τουρκία αναφορικά με τους τουρκικούς σχεδιασμούς για πολυτεμαχισμό της κυπριακής ΑΟΖ. Κατά την έξοδό του από το Προεδρικό όπου είδε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας είπε πως οι συναντήσεις μαζί του είναι πάντα εποικοδομητικές.

«Οι συναντήσεις με τον Πρόεδρο είναι πάντα παραγωγικές, δημιουργικές και φιλικές», είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το Sigmalive.com. Δήλωσε ακόμη πως συζητήθηκε η διεθνής κατάσταση, οι εξελίξεις στον κόσμο, καθώς και οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με την ηγεσία των ΗΠΑ.

Aυτή την ώρα ο κ. Κοτζιάς συναντά τον Ιωάννη Κασουλίδη και στην συνέχεια θα δει τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη καθώς και τους επικεφαλής των κυπριακών κομμάτων. Αύριο Τρίτη 28 Μαρτίου κατόπιν πρόσκλησης που του έχει απευθύνει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄, ο κ. Κοτζιάς θα εκφωνήσει ομιλία στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνει το Ίδρυμα Μακαρίου Γ’, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, με αφορμή τις επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955.

Δείπνο Αναστασιάδη-Ακιντζί

Την Κυριακή 2 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το δείπνο του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, που θα παραθέσει στο ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Έσπεν Μπαρθ Άιντε. Ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία συζητήσουν με ειλικρίνεια τις θέσεις και τις προθέσεις τους. Επισημαίνοντας ότι οι συνομιλίες διακόπηκαν για ασήμαντο λόγο, ο κ. Κασουλίδης εξέφρασε την ελπίδα ότι θα καταστεί δυνατή η επανάληψή τους. Ωστόσο, συνέστησε υπομονή και αναμονή μέχρι το δείπνο, για να διαπιστωθεί κατά πόσο θα καταστεί δυνατή η συνέχιση της διαδικασίας των συνομιλιών.